HomeΚΟΣΜΟΣRyanair κατά Μπόρις Τζόνσον: Οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί να μπορούν να επισκεφθούν την Ευρώπη

Ryanair κατά Μπόρις Τζόνσον: Οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί να μπορούν να επισκεφθούν την Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Ryanair ζητά ρεαλιστική πολιτική από τη Βρετανία και κατηγορεί τον Μπόρις Τζόνσον για «βαριά κακοδιαχείριση» - Διερωτάται γιατί απαγορεύονται τα ταξίδια σε πλήρως εμβολιασμένους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βολές κατά του Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι, που διαφωνεί πλήρως με την πολιτική της Βρετανίας όσον αφορά στο ζήτημα των ταξιδιών. Ο Ο’Λίρι τόνισε ότι όσοι Βρετανοί έχουν πλήρως εμβολιαστεί, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς περιορισμούς, ζητώντας μια «ρεαλιστική πολιτική μετά τη βαριά κακοδιαχείριση του Μπόρις Τζόνσον».

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι κάνει πολύ λίγα, ενώ ρώτησε γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Βρετανοί πολίτες, εκ των οποίων σχεδόν το 80% θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού στα ταξίδια προς και από την ΕΕ, παρότι στην πλειοψηφία, οι πολίτες της ΕΕ επίσης θα είναι εμβολιασμένοι μέχρι το τέλος Ιουνίου», ανέφερε προσθέτοντας ότι ο τουρισμός της Βρετανίας και οι αερομεταφορές χρειάζονται μία ρεαλιστική ταξιδιωτική πολιτική, που θα επιτρέπει σε Βρετανούς και Ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα ή αρνητικά PCR τεστ.

«Χαοτική» η πολιτική της Βρετανίας

Ο επικεφαλής της Ryanair έκανε λόγο για «χάος» όταν αναφέρθηκε στην ταξιδιωτική πολιτική της Βρετανίας για τον Covid.

«Η πράσινη λίστα δεν περιλαμβάνει χώρες όπως η Μάλτα και η Πορτογαλία, με χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο και ραγδαία αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού. Και παραμένουν στο πορτοκαλί», είπε.

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια περίοδο που και οι Βρυξέλλες δυσκολεύουν τα ταξίδια για Βρετανούς τουρίστες, ενώ οι ΗΠΑ μπήκαν στη «λευκή λίστα». Η μη περίληψη της Βρετανίας αποδίδεται στην ευρεία διασπορά της ινδικής μετάλλαξης Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση