HomeHL-GreeceΠανελλαδικές 2021: Σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές

Πανελλαδικές 2021: Σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές

Χωρίς προβλήματα η χθεσινή «πρεμιέρα» για τα ΕΠΑΛ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κανονικά θα συνεχιστούν σήμερα Τετάρτη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και Βιολογία ανάλογα με τον κύκλο σπουδών τους.

Η ΑΔΕΔΥ δήλωσε χθες στο Πρωτοδικείο εξαίρεση εκπαιδευτικών και υπαλλήλων υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διεξαχθούν οι εξετάσεις. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε καταθέσει νωρίτερα κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη σημερινή απεργία για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίνεται παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών και θα συνεχιστούν κανονικά οι Πανελλαδικές, χαιρέτισε η υπουργός Παιδείας.

«Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται», έγραψε χθες το βράδυ στο Twitter Νίκη Κεραμέως.

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς. Επομένως με στάσεις εργασίας και όχι με 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στο πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τις μετακινήσεις τους οι μαθητές.

Το Δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας που ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή απεργία. Δηλαδή διευκρινίζεται ότι το Δικαστήριο έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική συνολικά σε ότι αφορά στη συμμετοχή εκπαιδευτικών και υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές (όχι μόνο ως τις 10 πμ )και ως τις 10 πμ σε ότι αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η εξαίρεση από την απεργία

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων» ανακοινώθηκε χθες.

Στη δήλωση ότι εξαιρούνται από την 24ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις προχώρησε η ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Σύμφωνα με αυτές τις τροποποιήσεις τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας δεν θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, αλλά σε στάση εργασίας από τη μία μέχρι τις 5 το απόγευμα. Η δήλωση έγινε κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική στο σύνολο η απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τα ΕΠΑΛ

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών έγινε χθες, η «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Κλήθηκαν σήμερα να απαντήσουν θέματα που αφορούσαν στην ενότητα του «Αθλητισμού», έννοια διδαγμένη κι επίκαιρη, όπως τονίζει η ΟΕΦΕ σε ανακοίνωσή της. Και σημειώνει: «Στο πρώτο μέρος, το μη λογοτεχνικό κείμενο ανήκει στον κειμενικό τύπο του άρθρου και δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες σε ημερήσια εφημερίδα. Στο δεύτερο μέρος, το λογοτεχνικό κείμενο είναι ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου. Τόσο στο μη λογοτεχνικό όσο και στο λογοτεχνικό μέρος, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα θεωρίας σχετικά με την πειθώ, τα σημεία στίξης, συνώνυμες λέξεις κι αφηγηματικούς τρόπους. Στην 3η δραστηριότητα του μη λογοτεχνικού κειμένου-παραγωγή λόγου-ζητήθηκε να γράψουν άρθρο ενώ στην αντίστοιχη 3η δραστηριότητα του λογοτεχνικού να χαρακτηρίσουν το ποιητικό υποκείμενο και να καταθέσουν την προσωπική τους άποψη. Συνολικά τα θέματα απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι έχουν ασκηθεί κατάλληλα κι αφομοιώσει τη θεωρία στο σύνολό της».

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου, δεύτερη ημέρα εξετάσεων για τα επαγγελματικά λύκεια, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση