HomeHL-9Τέλος του μήνα η απόφαση για το έγκλημα στις Μοίρες

Τέλος του μήνα η απόφαση για το έγκλημα στις Μοίρες

Αρρώστησε η εισαγγελέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος του μήνα τελικά αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη για το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στις Μοίρες με θύμα τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη.

Σήμερα ήταν να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης ωστόσο εξαιτίας του ότι αρρώστησε η εισαγγελέας το δικαστήριο μετέφερε την συνεδρίασή του για τις 25 Ιουνίου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου θα κάτσει εκ νέου ο 52χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο ηλικιωμένο ενώ τραυμάτισε και την σύζυγό του 79χρονου.

Στις 25 Μαΐου όπου και συνεδρίασε τελευταία φορά το δικαστήριο απολογήθηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος ανέφερε πως από εκείνο το μοιραίο βράδυ δεν θυμάται απολύτως τίποτε.

Ο ίδιος, για μία ακόμα φορά, επανέλαβε πως για χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού ενώ και στο παρελθόν είχε παρακολουθήσει προγράμματα απεξάρτησης χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Για το βράδυ όπου σκότωσε τον 79χρονο και τραυμάτισε την σύζυγό του ανέφερε ότι «θόλωσε» κι ότι δεν θυμάται τίποτε καθώς βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Σήμερα, η δίκη θα συνεχιστεί με αγορεύσεις δικηγόρων, την πρόταση του εισαγγελέα αλλά και την απόφαση της έδρας.

dikasthria-moires

Έβγαλε όπλο για ασήμαντη αφορμή- Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2020 όταν δράστης μετά από κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ, πήγε στο κτίριο όπου ήξερε πως έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και χτύπησε τυχαία μία πόρτα στο ισόγειο προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες. Η πόρτα αυτή ήταν το σπίτι του 79χρονου όπου μέσα, εκείνη την ώρα βρισκόταν το ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και ο 17χρονος εγγονός του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εγγονός βγήκε στη βεράντα και είδε τον 52χρονο εμφανώς μεθυσμένο ο οποίος ζητούσε επίμονα πληροφορίες. Ο 17χρονος δεν γνώρισε και δεν απάντησε με αποτέλεσμα να φωνάξει τον παππού του ότι κάποιος είναι έξω από το σπίτι και ψάχνει την συγκεκριμένη γυναίκα.

egklhma-moires-15-1

Ο 79χρονος άνοιξε την πόρτα και άρχισε να συνομιλεί με τον 52χρονο χωρίς ωστόσο να του δίνει τις πληροφορίες που έψαχνε.

Ο δράστης χωρίς κανένα δισταγμό έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον ηλικιωμένο άνδρα με την σφαίρα να τον βρίσκει στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το αποτέλεσμα ήταν ο 79χρονος να πέσει στο έδαφος αιμόφυρτος και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

egklhma-moires2

Από την φασαρία είχε βγει και στην είσοδο η σύζυγος με τον δράστη να μην διστάζει να την πυροβολεί και να την τραυματίζει στον δεξί ώμο. Η 66χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

Ο δράστης ήταν για αρκετή ώρα εκτός εαυτού καθώς μετά την δολοφονία του άτυχου ηλικιωμένου δεν έφυγε αλλά συνέχισε να πυροβολεί τόσο στο σπίτι του 79χρονο όσο και σε διπλανή πόρτα. Μάλιστα, εκείνη την ώρα μέσα στο διπλανό σπίτι βρισκόταν τρία ανήλικα παιδιά, φίλοι του εγγονού του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Ο 52χρονος συνελήφθη το επόμενο πρωί από άνδρες της αστυνομίας που τον εντόπισαν στο σπίτι του, στα Καπαριανά Μοιρών.

Μάλιστα, στο χώρο βρίσκονταν τόσο το όπλο το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης όσο και άλλα είδη οπλισμού.

Τέσσερα ανήλικα αγόρια τα τραγικά πρόσωπα

Τραγικά πρόσωπα τα τέσσερα ανήλικα αγόρια που ήταν παρόντες στο έγκλημα και άκουγαν τις σφαίρες δίπλα τους.

Τα 4 ανήλικα αγόρια που έζησαν εφιαλτικές στιγμές την ώρα του φονικού παραμένουν σε σοκ.

Το βράδυ της Τρίτης έπαιζαν Playstation όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς ο 18χρονος σήμερα, εγγονός του θύματος ήταν εκείνος που έζησε όλη τη φρίκη. Η μητέρα του ξεσπά περιγράφοντας τα όσα έγιναν το βράδυ του φονικού: «To παιδί μου από εκείνο το βράδυ δεν είναι πια παιδί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση