HomeΚΡΗΤΗΑνοίγουν οι έμποροι τα καταστήματά τους – Απεργούν οι υπάλληλοι

Ανοίγουν οι έμποροι τα καταστήματά τους – Απεργούν οι υπάλληλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ακόμα Κυριακή έρχεται να διχάσει εμπόρους και καταστηματάρχες του Ηρακλείου.

Αύριο είναι μία από τις 7 Κυριακές το χρόνο που – βάση νόμου – τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά.

Σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα τα καταστήματα θα ανοίξουν και κάτι ανάλογο θα πράξει και το Ηράκλειο με τον εμπορικό κόσμο να ελπίζει σε χαμόγελα ενόψει και της εκπτωτικής περιόδου που βρίσκεται στο ζενίθ της.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 11.00 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ.

 

Διχασμός

Ο διχασμός των εμπόρων είναι γεγονός καθώς ανάμεσα στους καταστηματάρχες υπάρχουν και οι δύο απόψεις. Κάποιοι λένε ότι είναι καλό ν’ ανοίξουν τα καταστήματα, κάποιοι άλλοι όχι.

«Μπορεί να είναι διχασμένη η αγορά αλλά καμία Κυριακή δεν έχω δει δουλειά. Το σωστό είναι να μην ανοίξουμε. Δε νομίζω ότι θα υπάρχει κόσμος», αναφέρει ο Βασίλης Καραΐσκος, έμπορας του Ηρακλείου.

Αντίθετα ο Μιχάλης Αλεξανδρής, επίσης έμπορας, τονίζει: «Πρέπει ν’ ανοίξουμε, είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων και θεωρώ ότι θα έχει κίνηση».

 

Απεργία

Την ώρα που ο εμπορικός κόσμος της πόλης είναι διχασμένος οι εργαζόμενοι φαίνεται να έχουν ξεκάθαρη άποψη καθώς θεωρούν ότι η Κυριακή δεν είναι ημέρα δουλειάς.

Με αυτό το σκεπτικό έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όπως έχει αναφέρει και σε παλαιότερο δημοσίευμα το cretapost (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση