HomeHL-9Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αποτελεί ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη σημασία του ευρωατλαντικού δεσμού που δοκιμάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι όμως επίσης ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στις κοινές αξίες, αρχές και την ενότητα της συμμαχίας», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

«Αντιμετωπίζουμε μία σειρά από εξαιρετικά σύνθετες προκλήσεις που απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της σημασίας μας. Ο Covid απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό που δεν είναι καν ορατός διά γυμνού οφθαλμού. Η κλιματική αλλαγή εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα συστήματα ασφάλειας και βέβαια αυταρχικά καθεστώτα θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το υβριδικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς» συνέχισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «απέναντι σε αυτά η ατζέντα του ΝΑΤΟ 2030 έρχεται να δώσει εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε σε άλλο σημείο και επισήμανε ότι «έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους στις εξοπλιστικές της ικανότητες έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο συνεπής στις συμμαχικές της υποχρεώσεις απέναντι στη συμμαχία».

Στις εργασίες της Συνόδου, που ξεκινά ώρα 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και ολοκληρώνεται ώρα 17:00, θα συμμετέχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για πρώτη φορά από την εκλογή του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση