HomeHL-9Αρση μέτρων: Νέα χαλάρωση από σήμερα, τι αλλάζε

Αρση μέτρων: Νέα χαλάρωση από σήμερα, τι αλλάζε

Από 1η Ιουλίου τέλος και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθώς το τείχος ανοσίας της επιχείρησης «Ελευθερία» χτίζεται με γοργούς ρυθμούς, η προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται βήμα βήμα, αφού το τελευταίο διάστημα αρκετά μέτρα που βρίσκονταν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, πλέον αποτελούν παρελθόν.

Ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο η μουσική επέστρεψε στα καταστήματα της εστίασης, ενώ επεκτάθηκε και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά μια ώρα, με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται πλέον μέχρι τις 01:30.

Επίσης από το Σάββατο (12/6) άνοιξαν ξανά τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, ενώ αυξήθηκε ακόμα το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα

Τέλος, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Νέα χαλάρωση από σήμερα και το… βλέμμα στην 1η Ιουλίου

Παράλληλα, από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Ωστόσο, επόμενο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί η 1η Ιουλίου, ημερομηνία που εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα καταργηθεί, ενώ θα αυξηθεί και το όριο των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων στα 300 άτομα, αντί για 100.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση