HomeHL-9Παγκόσμιο σοκ για τον Ερικσεν: «Πέθανε και επανήλθε -Δύσκολο να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»

Παγκόσμιο σοκ για τον Ερικσεν: «Πέθανε και επανήλθε -Δύσκολο να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»

«Φουντώνει» η συζήτηση για το σκληρό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκαρισμένος είναι ο πλανήτης από το συγκλονιστικό συμβάν με την κατάρρευση του Κρίστιαν Ερικσεν κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανία-Φινλανδία για το EURO 2021.

Ο Δανός ποδοσφαιριστής ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του αρχηγού της Δανίας Σίμον Κάιερ και των γιατρών, σώθηκε και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Ομως παραμένει το ερωτηματικό αν καταφέρει να αγωνιστεί ξανά ο Κριστιάν Ερικσεν, όπως και «φουντώνει» η συζήτηση για τα πολλά και συνεχή ματς των ποδοσφαιριστών σε μικρό χρονικό διάστημα και σε μεγάλη ένταση.

Ο καθηγητής καρδιολογίας Σαντζέι Σάρμα συνυπήρξε με τον 29χρονο Ερικσεν στην Τότεναμ και πλέον είναι πρόεδρος της επιτροπής καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας, όπως και καθηγητής στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου. Ο ίδιος παρουσιάζεται αισιόδοξος για την υγεία και τη μετέπειτα ζωή του Κρίστιαν Ερικσεν, αλλά εκφράζει πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

«Προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά», τόνισε.

«Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν Ερικσεν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα», πρόσθεσε.

 «Δύσκολα να παίξει ξανά ο Ερικσεν»

Η καθηγήτρια αθλητικής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο St. George του Λονδίνου, Σαντζάι Σάρμα, ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο για τον Κρίστιαν Έρικσεν να παίξει ξανά ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο μετά και το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στον αγώνα με την Φινλανδία.

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στην αναμέτρηση της Δανίας με την Φινλανδία επισκίασε τα πάντα στην αθλητική επικαιρότητα. Ο 29χρονος Δανός μεσοεπιθετικός γλίτωσε κυριολεκτικά από του χάρου τα δόντια χάρη στην άμεση παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Ωστόσο, η καθηγήτρια αθλητικής καρδιολογίας του πανεπιστημίου St. George, Σαντζάι Σάρμα, με την οποία συνεργάστηκε ο Έρικσεν όσο αγωνιζόταν στην Τότεναμ, υποστήριξε με δηλώσεις της στο αγγλικό πρακτορείο Press Association ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον άσο της Ίντερ να αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο μετά την περιπέτεια της υγείας του.

«Κάτι πήγε πραγματικά λάθος. Αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν, αλλά η ερώτηση είναι τι συνέβη. Αυτό το παιδί (σ.σ. Έρικσεν) είχε φυσιολογικές εξετάσεις μέχρι το 2019, όποτε ποια είναι η εξήγηση για την καρδιακή ανακοπή;

Το γεγονός ότι είναι σταθερός και έχει τις αισθήσεις του είναι πολύ θετικό. Δεν ξέρω αν θα παίξει ποτέ ξανά ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω το πω απερίφραστα, πέθανε σήμερα, έστω και για λίγα λεπτά, αλλά συνέβη. Θα τον αφήσει κάποιο ιατρικό επιτελείο να παίξει ξανά; Η απάντηση είναι όχι

Τα καλά νέα είναι ότι θα ζήσει, τα άσχημα ότι έφτασε το τέλος της καριέρας του, επομένως δεν μπορώ να σας πω αν θα παίξει άλλο παιχνίδι σε επαγγελματικό επίπεδο», δήλωσε η κ. Σάρμα.

Λάουντρουπ κατά UEFA

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Δανίας, Μίχαελ Λάουντρουπ, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση της UEFA να αφήσει στην ευχέρεια των δύο ομάδων τη συνέχιση του αγώνα με τη Φινλανδία για το Euro μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, παρασύρεσαι από το συναίσθημα και δεν έχεις το καθαρό μυαλό για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί οριστικά και να αποφασιστεί η τύχη του στη συνέχεια», ανέφερε ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός που πέρασε από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Ας ελπίσουμε ότι ο Κρίστιαν θα είναι καλά. Φοβάμαι ότι ίσως δεν θα τον ξαναδούμε να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του», πρόσθεσε.

Η Δανία, εμφανώς επηρεασμένη από την κατάσταση του Έρικσεν, γνώρισε την ήττα στο «Πάρκεν» από τη Φινλανδία με 1-0 στην πρεμιέρα της στο EURO 2021.

Το καμπανάκι για την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) με επιστολή της, είχε προειδοποιήσει την UEFA για την κούραση των παικτών, λίγες ώρες πριν το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Η FIFPro λοιπόν λίγες ώρες πριν το συμβάν με τον Δανό ποδοσφαιριστή, με επιστολή της προς την UEFA είχε προειδοποιήσει για την εξάντληση των παικτών, μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο μας έχουν πει πόσο βαρύ και εξαντλητικό έχει γίνει το πρόγραμμα, οι συνθήκες σωματικές και πνευματικές, γύρω από έναν αγώνα, οδηγούν σε εξάντληση. Στους επόμενους μήνες θα συζητήσουμε με την FIFA ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ένα πιο δίκαιο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές, καλύτερες συνθήκες εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση