HomeHL1-World«Πικρή ήττα»: Πώς σχολιάζει ο γερμανικός τύπος την επικράτηση Τσιτσιπά έναντι του Γερμανού Ζβέρεφ

«Πικρή ήττα»: Πώς σχολιάζει ο γερμανικός τύπος την επικράτηση Τσιτσιπά έναντι του Γερμανού Ζβέρεφ

Το επόμενο μεγάλο ματς θα γίνει τη Κυριακή, οπότε και ο Έλληνας τενίστας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στη κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γερμανικός Τύπος υποδέχεται την πρόκριση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα στον τελικό του Roland Garros με τίτλους όπως «Ο Τσιτσιπάς στον τελικό» (Spiegel Online), «Αποκλεισμός Ζβέρεφ στον ημιτελικό του French Open» (tagesschau.de) και «Αποτυχία Ζβέρεφ μετά από δραματική αναμέτρηση» (Bild).

H ιστοσελίδα Spiegel Online σημειώνει: «Ο Ζβέρεφ έκανε μικρά λάθη, διαφώνησε με το διαιτητή, επέστρεψε δυνατά και παρόλα αυτά ηττήθηκε. Για δεύτερη φορά ο Ζβέρεφ αποτυγχάνει να φθάσει στο τελικό ενός Grand Slam. Στον τελικό πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς».

Η ιστοσελίδα περιγράφει ως εξής την έναρξη της αναμέτρησης: «Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε πολύ καλύτερα κερδίζοντας το πρώτο σετ. Ο κορυφαίος Γερμανός τενίστας Αλεξάντερ Ζβέρεφ επανήλθε πιο συγκεντρωμένος, πέρασε μπροστά γρήγορα με 3:0, στη συνέχεια όμως επέτρεψε στον Έλληνα να του πάρει την πρωτιά και να κερδίσει εκείνος το σετ».

Η αντοχή καθόρισε την έκβαση του τελευταίου σετ

Η tagesschau.de, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD παρατηρεί: «Ο Έλληνας Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στον ημιτελικό μετά από σκληρή μάχη καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο τρίτο σετ ο κορυφαίος Γερμανός τενίστας κατάφερε ωστόσο να προηγηθεί με 6:4. Παράλληλα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους φιλάθλους να τον στηρίξουν. Λίγο αργότερα διαφώνησε με το διαιτητή, κατάφερε όμως, γεμάτος νέα ενέργεια, να νικήσει και στο τέταρτο σετ. Με τον ήλιο να καίει καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, το καθοριστικό, πέμπτο σετ κρίθηκε στο πεδίο της αντοχής. Και ήταν ο Έλληνας Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος κατάφερε να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του. Τέσσερα ματς πόιντ κατάφερε να αποκρούσει ο Ζβέρεφ. Το πέμπτο ωστόσο έδωσε εντυπωσιακά τη νίκη στον Στέφανο Τσιτσιπά».

Τσιτσιπάς: «Το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας  μου»

Η διαδικτυακή Bild γράφει: «Σκληρή μάχη, πικρή ήττα. Παρά τρίχα ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ να περνούσε στον τελικό του Roland Garros. Ηττήθηκε ωστόσο από τον Στέφανο Τσιτσιπά σε μια μεγαλειώδη αναμέτρηση με πέντε σετ. Σε συνέντευξη με την πρώην νικήτρια του Γουίμπλεντον Μαριόν Μπαρτολί ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Είπε ότι πάντοτε ονειρευόταν να παίξει σε ένα τέτοιο γήπεδο και ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι το όνειρό του θα γίνει κάποτε πραγματικότητα. Αναλύοντας το παιχνίδι τόνισε πόσο καθοριστική ήταν η απόκρουση των τριών μπρέικ πόιντ στην αρχή του πέμπτου και τελευταίου σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε: ‘Ήταν δύσκολη και δραματική αναμέτρηση. Ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι της σταδιοδρομίας μου‘. Το επόμενο μεγάλο ματς θα γίνει τη Κυριακή, όπου ο Έλληνας τενίστας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στη κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας σε τελικό Grand Slam.

Ζβέρεφ: «Το μόνο που μετρά είναι ότι δεν πήρα τη νίκη»

«Μετά από σκληρή αναμέτρηση στο Roland Garros o Αλεξάντερ Ζβέρεφ δεν κατάφερε να νικήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Γερμανός σταρ του τένις έχασε τη πρόκριση παρά τη δυναμική επιστροφή του στο παιχνίδι», γράφει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Focus με τίτλο: «Δραματική αποτυχία» Ήττα Ζβέρεφ από τον Τσιτσιπά». Η ιστοσελίδα δημοσιεύει δηλώσεις του 24χρονου Αλεξάντερ Ζβέρεφ: ‘Δεν αρκεί μόνο να παίξεις καλά. Ήταν ένας καλός αγώνας; Ναι, αλλά αύριο επιστρέφω στο σπίτι μου. Σήμερα δεν υπάρχει για μένα τίποτα θετικό. Οι ημιτελικοί δεν με ενδιαφέρουν. Μοιάζει υπεροπτικό, αλλά δεν είναι. Το μόνο που μετρά είναι ότι δεν πήρα τη νίκη σε αυτή τη διοργάνωση».

Ο Τσιτσιπάς διαγράφει φέτος εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία

Τέλος το γερμανικό αθλητικό περιοδικό Kicker γράφει στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Παρά τις προσπάθειες να ανακτήσει χαμένο έδαφος ο Ζβέρεφ δεν προκρίθηκε στον τελικό»: «Τέσσερα ματς πόιντ κατάφερε να αποκρούσει. Στη συνέχεια όμως αναγκάστηκε να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα έφθανε μέχρι τον τελικό του Roland Garros. Η συνολική παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν πολύ ισχυρή. Μετά από 3 ώρες και 37 λεπτά ο έλληνας τενίστας βγήκε νικητής από την αναμέτρηση παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατάφερα να αποσπάσει από τον Τσιτσιπά ισοπαλία με 2:2 σετ. Τώρα ο ισχυρός Έλληνας, ο οποίος το 2021 διαγράφει μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής το νικητή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ του Ισπανού Ραφαέλ Ναδάλ, 13 φορές νικητή στο Παρίσι, και του νούμερο 1 τενίστα στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς από τη Σερβία»

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση