HomeHL1-WorldΟ Μπάιντεν βελτίωσε αισθητά την εικόνα των ΗΠΑ στο εξωτερικό

Ο Μπάιντεν βελτίωσε αισθητά την εικόνα των ΗΠΑ στο εξωτερικό

Τι δείχνει έρευνα του ινστιτούτου Pew Research που διεξήχθη σε 16 χώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισθητά βελτίωσε την εικόνα των ΗΠΑ στο εξωτερικό ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο διάδοχος του Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εμπνέει κύρος δίνοντας έναν άλλον αέρα στην διεθνή πολιτική σκηνή με την πατρίδα του να αποκτά αξιοπιστία, όπως δείχνει έρευνα του ινστιτούτου Pew Research που διεξήχθη σε 16 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, έξι στους δέκα πολίτες των χωρών που πήραν μέρος στην έρευνα στηρίζουν αρκετές από τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

Μεγάλα ποσοστά εμπιστοσύνης στον Αμερικανό πρόεδρο

Κατά μέσο όρο, περίπου το 75% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Τζο Μπάιντεν ενώ πριν από ένα χρόνο το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τραμπ ήταν μόλις 17%. Στην Ελλάδα, το 67% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον τρόπο με τον οποίο ο Δημοκρατικός πρόεδρος χειρίζεται διεθνή θέματα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, το 72% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι βλέπουν με «καλό μάτι» τις απόψεις του Μπάιντεν ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τραμπ ήταν μόλις 19%.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 16.254 πολίτες από 16 χώρες (Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου).

Η Pew Research διενήργησε την έρευνα μεταξύ Μαρτίου-Μαΐου του 2021 σε 16 χώρες: Αυστραλία, Βέλγιο, Βρετανία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία και Ταϊβάν. Τα πορίσματά της συγκρίθηκαν με αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2020.

Οι ΗΠΑ θεωρούνται «αρκετά αξιόπιστος εταίρος»

Η μελέτη διαπίστωσε ότι στις 16 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, πολλές εξακολουθούν να βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «αρκετά αξιόπιστο εταίρο».

Ωστόσο, οι στάσεις απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να διαφέρουν μεταξύ των χωρών.

Για παράδειγμα, μόνο το 50% των ανθρώπων στη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία έχουν θετική γνώμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση