HomeHL-9Τίμησαν τους ήρωες του μεγάλου Σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Τίμησαν τους ήρωες του μεγάλου Σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Πετρογιάννης γραμματέας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στα μνημεία «SAS και Black Watch» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων που συμμετείχαν στο μεγάλο σαμποτάζ κατά της γερμανικής κατοχής τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942. Στην τιμητική εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στεφάνι κατέθεσαν οι: Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, Υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη Αριστέα Χουρδάκη, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου Βασίλης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αλικαρνασσού Αντώνης Σεκέρης, ο έφεδρος Ανθυπολοχαγός Ρήγας Κωστής Πετράκης, εγγονός του Έφεδρου Αντιστασιακού Ανθυπολοχαγού Κωστή Πετράκη.

Στην τιμητική εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, εκπρόσωποι  των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων και φορέων.

Αναφορά στο ιστορικό του Σαμποτάζ έκανε η καθηγήτρια φιλολογίας του 4ου γυμνασίου Ηρακλείου Χρυσάνθη Καμπουράκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Τιμήσαμε την επέτειο του σαμποτάζ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.  Τιμούμε και υμνούμε τους ήρωες προγόνους μας που αντιστάθηκαν, πολέμησαν, θυσιάστηκαν, μένοντας πιστοί στις αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Τιμούμε τα ηρωικά κατορθώματα τους, έχουμε ιερή υποχρέωση να προβαίνουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις που και φόρο τιμής αποτίνουν στους ήρωες μας και ταυτόχρονα τονώνουν το φρόνημα το δικό μας και των παιδιών μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση