HomeHL-9Μενδώνη για αεροδρόμιο Καστελίου: «Θα εξασφαλίσουμε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων»

Μενδώνη για αεροδρόμιο Καστελίου: «Θα εξασφαλίσουμε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων»

«Εφόσον ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες, το έργο θα προχωρήσει κανονικά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου βρέθηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να επιθεωρήσει τους χώρους όπου βρέθηκαν αρχαία και πραγματοποιούνται ανασκαφές.

Η ίδια μετά από την ενημέρωση που είχε για την πορεία των εργασιών αλλά και την συνάντηση που είχε με τους εμπλεκόμενους φορείς δήλωσε πως «θα γίνουν μία σειρά ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στο σπουδαίο αυτό αναπτυξιακό έργο» και τόνισε πως «μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες αρχαιολογικές εργασίες, θα προχωρήσει κανονικά το έργο».

mendonh3
Ως προς τα αρχαία που έχουν βρεθεί στην περιοχή τα χαρακτήρισε «ταπεινά» λέγοντας πως χρονολογούνται στην ύστερη ρωμαϊκή περίοδο.

Στη Μεσαρά σήμερα η υπουργός Πολιτισμού

Στη Μεσαρά αναμένεται να βρεθεί σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη όπου θα επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους.

Πρώτος… σταθμός θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Γόρτυνας όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία και θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Γόρτυνας.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπό κατασκευή Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού μαζί με τον δήμαρχο της περιοχής.

Το Σάββατο το πρωί θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Αγίου Νικολάου και Μαλεβιζίου ενώ στη συνέχεια θα κάνει αυτοψία στα Νεώρια και τα Ενετικά Τείχη. Η τριήμερη περιοδεία της θα κλείσει με σύσκεψη στο Ηράκλειο με τους βουλευτές του νομού και τον δήμαρχο Ηρακλείου.

Φωτογραφίες: Μάνια Οικονομάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση