HomeΚΟΣΜΟΣΘρίλερ με τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Πεκέρ: Ετοιμάζεται να φύγει ύστερα από κυνηγητό με τις Αρχές

Θρίλερ με τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Πεκέρ: Ετοιμάζεται να φύγει ύστερα από κυνηγητό με τις Αρχές

Ο Πεκέρ έχει απειλήσει με αποκαλύψεις για τον Μπεράτ αλ Μπαϊράκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κυνηγητό, ενδεχομένως με την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, παραπέμπουν οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ.

Ο «νονός» που έχει γίνει ο εφιάλτης του Ταγίπ Ερντογάν λόγω των αποκαλύψεών του, περί ανομίας στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθεί από το σημείο όπου βρίσκεται (κατά τον ίδιο στο Ντουμπάι) και επειδή το ταξίδι του θα είναι μεγάλης διάρκειας ενδέχεται να μην δημοσιεύσει την προσεχή Κυριακή το νέο του βίντεο.

Ο Πεκέρ έχει απειλήσει με αποκαλύψεις για τον Μπεράτ αλ Μπαϊράκ γαμπρό του Ερντογάν και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας.

Έχει ήδη ανεβάσει πολλά βίντεο ο αποκαλούμενος «αρχιμαφιόζος» Σεντάτ Πεκέρ στο YouTube. Όλα έγιναν viral και απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου. Οι κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος είναι πρωτοφανείς: συνέργεια σε φόνους και βιασμούς, εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας και πολλά άλλα.

Στην τουρκική κοινή γνώμη δεν είναι βέβαια άγνωστος ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ. Θεωρείται πρωταγωνιστής του υποκόσμου, έχει καθίσει πολλές φορές στο εδώλιο του κατηγορουμένου για δολοφονία ή απόπειρα δολοφονίας, ενώ έχει καταδικαστεί για «ίδρυση εγκληματικής οργάνωσης». Το 2020 διέφυγε από την Τουρκία
με αρχικό προορισμό τα Βαλκάνια, ενώ σήμερα ισχυρίζεται ότι ζει στο Ντουμπάι.

Όπλα από την Άγκυρα στην Αλ Νούσρα;

Στο τελευταίο του βίντεο ο Πεκέρ υποστηρίζει ότι το 2014 η τουρκική κυβέρνηση, παραβιάζοντας τη νομοθεσία, είχε προμηθεύσει όπλα στην ισλαμιστική παραστρατιωτική ομάδα Αλ Νούσρα, η οποία μάχεται στη Συρία εναντίον του καθεστώτος Ασάντ και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση. Επιχειρεί να θεμελιώσει τις κατηγορίες με την προσωπική του μαρτυρία, λέγοντας ότι την εποχή εκείνη βρισκόταν σε επαφή με κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι του ζήτησαν να προμηθεύσει με όπλα Τουρκμένους αντάρτες στη βόρεια Συρία. Πλην όμως, σύμφωνα πάντα με τον Πεκέρ, μερικά φορτηγά που είχαν εισέλθει στη Συρία φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά άλλαξαν προορισμό και δεν πήγαν στους Τουρκμένους αντάρτες, αλλά στην Αλ Νούσρα.

Ο «αρχιμαφιόζος» ισχυρίζεται ότι η όλη επιχείρηση είχε στηθεί από την ιδιωτική επιχείρηση SADAT που ειδικεύεται στον στρατιωτικό εξοπλισμό και την τεχνολογία ασφαλείας, ενώ θεωρείται φίλα προσκείμενη στον Ερντογάν. Ιδρυτής της SADAT είναι ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Ερντογάν, Αντνάν Τενριβερντί. Πάντως η ίδια η SADAT διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς. Κι όμως, τα όσα λέει ο Πεκέρ αποκτούν σημασία, καθώς στην Τουρκία κυκλοφορούν εδώ και πολύν καιρό σενάρια για πιθανή ανάμειξη της Άγκυρας σε πωλήσεις όπλων με αποδέκτες ισλαμιστικές οργανώσεις.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση