HomeHL-LifestyleMasterChef Τελικός – Jason Atherton: Ποιος είναι ο διάσημος σεφ που θα κρίνει τον νικητή

MasterChef Τελικός – Jason Atherton: Ποιος είναι ο διάσημος σεφ που θα κρίνει τον νικητή

Η βαθμολογία του θα καθορίσει αποτέλεσμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τον διάσημο Σουηδό σεφ Fredrik Berselius που βρέθηκε καλεσμένος στην τρίτη δοκιμασία του τελικού του MasterChef 5, άλλος ένας παγκοσμίου φήμης σεφ πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του στο ριάλιτι μαγειρικής του Star, με τη συμβολή του να είναι καθοριστική για τους δύο φιναλίστ, την Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη.

Ο λόγος για τον Άγγλο σεφ Τζέισον Άθερτον (Jason Atherton), ο οποίος θα είναι ο εκλεκτός καλεσμένος του μεγάλου τελικού του MasterChef 5 που θα προβληθεί απόψε, Τετάρτη (09/06). Ο διακεκριμένος σεφ θα συμβουλεύσει τους παίκτες, θα τους εμπνεύσει και θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ψήφος του θα κρίνει τον μεγάλο νικητή του φετινού MasterChef.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Τζέισον Άθερτον γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1971 στο Worksop του Nottinghamshire, στην κεντρική Αγγλία και μεγάλωσε ουσιαστικά στο Σέφιλντ. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν ακριβώς εύκολα, καθώς αναγκάστηκε να ζήσει σε ένα τροχόσπιτο, με την (υπάλληλο ξενοδοχείου) μητέρα του να τον πιέζει να βρει δουλειά από πολύ μικρός, ώστε να βοηθήσει στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Στα 16 του χρόνια αποφάσισε να παρατήσει την μέχρι τότε ζωή του και να φύγει για το Λονδίνο, με σκοπό να κυνηγήσει το όνειρό του.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ και η επιτυχία

Ο Τζέισον Άθερτον κατάφερε με το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά του να κατακτήσει την επιτυχία. Μαθήτευσε κοντά σε θρύλους της γαστρονομίας όπως οι Pierre Koffmann, Nico Ladenis και Marco Pierre White, ωστόσο, η καριέρα του απογειώθηκε όταν το 2001 εντάχθηκε στον όμιλο Gordon Ramsay Group, ως executive chef στο Verre του Ντουμπάι.

Αργότερα, ο γνωστός σεφ επέστρεψε στο Λονδίνο για το άνοιγμα του περίφημου Maze και στη συνέχεια των «παραρτημάτων» του, ενώ το 2010 αποφάσισε να φύγει από τον όμιλο και να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία εστιατορίων, που ονομάζεται The Social Company και που σήμερα έχει κέρδη που ξεπερνούν τα 60 εκατ. στερλίνες ετησίως.

Πλέον ο Τζέισον Άθερτον διατηρεί πολλά εστιατόρια σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ το κορυφαίο του εστιατόριο έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Michelin. Πρόκειται για το Pollen Street Social, το οποίο άνοιξε τον Απρίλιο του 2011 στο Mayfair στο Λονδίνο. Το εστιατόριο έχει καταταχθεί στον νούμερο έξι στα κορυφαία 50 εστιατόρια του Good Food Guide 2013 & 2014 και το νούμερο τρία στον οδηγό του 2016, ενώ έχει λάβει ποικίλες διακρίσεις και βραβεία.

Μερικές από τις διακρίσεις του Jason Atherton

1996: «Best Young Chef» in Britain by Jonathan Meades of The Sunday Times.
2000: «Acorn Award», from The Caterer
2000: «Young Guns Food Award», The Daily Express
2001: «Best Chef of the Middle East», from Time Out Magazine, Dubai
2006: «Man of the Year», from Arena Magazine
2008: «London’s Outstanding Chef», from The Evening Standard
2012: «Chef Award» at The Catey Awards 2012
2013: «Chef of the Year», GQ Awards
2014: «Restaurateur of the Year», The Catey Awards

Ο Τζέισον Άθερτον έχει γράψει 4 βιβλία για την μαγειρική και την γαστρονομία.

The Cookbook
Gourmet Food for a Fiver
Social Suppers
Social Sweets

Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες τηλεοπτικά μαγειρικά shows στην βρετανική, την αμερικάνικη αλλά και την αυστραλιανή τηλεόραση.
Η σχέση του Τζέισον Άθερτον με τη Μύκονο

Το ταλέντο του Τζέισον Άθερτον έχει φτάσει μέχρι και τη Μύκονο, καθώς στο «Νησί των Ανέμων» ο διάσημος σεφ έστησε το πρώτο του εστιατόριο στη Μεσόγειο. Πρόκειται για το Mykonos Social που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Santa Marina.

Ακολουθήστε το News247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση