HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Δρόμος Ιστορικών Καφέ»: Ο Πρόεδρος στο 66ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

«Δρόμος Ιστορικών Καφέ»: Ο Πρόεδρος στο 66ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Με θέμα: «Βιώσιμος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός στη Μεσόγειο: Προκλήσεις και ευκαιρίες στην μετά-COVID εποχή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Πρόεδρος της Πολιτιστικής Διαδρομής «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», Βασίλης Σταθάκης, συμμετείχε στο 66ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) με θέμα: «Βιώσιμος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός στη Μεσόγειο: Προκλήσεις και ευκαιρίες στην μετά-COVID εποχή» που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2-4 Ιουνίου 2021, στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στην Αθήνα.

Το Συνέδριο αποτελεί καινοτομία αφού μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων παρακολούθησαν με φυσική παρουσία τις θεματικές του. Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να μπουν στο προσκήνιο ιδέες και προοπτικές για το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας, μετά από την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του covid 19. Η Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού τουρισμού έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, και αφορούσε σε πολιτικές ανάκαμψης του τουριστικού κλάδου για την μετά την covid-19 εποχή.

Στην 66η Συνάντηση της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη τίμησαν με την παρουσία τους -εκτός των άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργος Τουρισμού & Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γ.γ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili.

Στο Συνέδριο, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Διαδρομής «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», Βασίλης Σταθάκης, είχε συνομιλίες με τον υπουργο Τουρισμού & Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τη Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του υπ. Τουρισμού Παναγιώτα Διονυσοπούλου σχετικά με την ολοκλήρωση του φακέλου της Πολιτιστικής Διαδρομής «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», που βρίσκεται στο στάδιο προς πιστοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και με τους Δημάρχους Κέρκυρας, Μερόπη- Σπυριδούλα Υδραίου και Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, με αφορμή το ίδιο αντικείμενο.

Μάλιστα η Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Δήμαρχος Σκιάθου δεσμεύτηκαν να προωθήσουν την ιδέα του Δρόμου Ιστορικών Καφέ, εντοπίζοντας και προβάλλοντας τα Ιστορικά Καφέ του τόπου τους, ως μέλη του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ»

Με αφορμή και αυτή την εξέλιξη,ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Διαδρομής «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι Πολιτιστικές Διαδρομές, αποτελούν σημαντικότατο κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, είναι το αδιαμφισβήτητο μέλλον του τουρισμού»

Φωτο: Από αριστερά: Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη- Σπυριδούλα Υδραίου και ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Διαδρομής «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», Βασίλης Σταθάκης
Περιοχή συνημμένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση