HomeHL-9Νέος σεισμός «ταρακούνησε» την Κρήτη

Νέος σεισμός «ταρακούνησε» την Κρήτη

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Άρβης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέος σεισμός «ταρακούνησε» την Κρήτη μετά τις μαζεμένες ασθενείς σεισμικές δονήσεις που παρατηρήθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή της Άρβης.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο νέος σεισμός έγινε στις 5.36 το πρωί με ένταση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του ήταν 21 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου (Άρβη) με εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων.

seismos-arbh

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα έγιναν μία σειρά από αρκετά ασθενείς σεισμούς στην περιοχή μετά τις τέσσερις σεισμικές δονήσεις που αναστάτωσαν την περιοχή.

Μιλώντας χθες στο cretapost ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως «η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία» ενώ παράλληλα τόνισε πως η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα δεν είχε καμία σχέση με τον σεισμό της προηγούμενης βδομάδας.

«Δεν συνδέεται η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα με τον σεισμό που σημειώθηκε πριν τέσσερις ημέρες στο δήμο Μινώα Πεδιάδος. Οι σεισμοί σήμερα έγιναν 21 χιλιόμετρα περίπου δυτικά, βορειοδυτικά της Άρβης Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση