HomeHL-WorldPfizer: Ξεκινά κλινικές δοκιμές του εμβολίου και σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Pfizer: Ξεκινά κλινικές δοκιμές του εμβολίου και σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Η δοκιμή αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου της ξεκινάει και σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών η Pfizer/BioNTech. Στη μελέτη τελικού σταδίου θα συμμετάσχουν έως και 4.500 παιδιά.

Οι δύο εταιρείες παραγωγής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους την Τρίτη. Η δοκιμή αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και θα διεξαχθεί σε περισσότερα από 90 σημεία, στις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, την Πολωνία και την Ισπανία.

Με βάση τα ευρήματα από μια δοκιμή σε αρχικό στάδιο που αξιολόγησε την ασφάλεια, την ανεκτικότητα και την ανοσοαπόκριση που προκλήθηκε από το εμβόλιο, οι εταιρείες επέλεξαν νέες δόσεις για παιδιά.

Οι ηλικίες 5 έως 11 ετών θα λάβουν μια δόση 10 μικρογραμμαρίων – το ένα τρίτο της ποσότητας που δίνεται σε αυτούς που είναι 12 ετών και άνω.

Σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών θα δοθούν 3 μικρογραμμάρια – το ένα δέκατο της ποσότητας που χορηγείται σε εφήβους και ενήλικες.

Στις 11 Μαΐου, το εμβόλιο RNA με δύο δόσεις εγκρίθηκε για χρήση σε αυτές τις ηλικίες 12 έως 15 στις ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για τον μαζικό εμβολιασμό μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Η δοκιμή στους εφήβους, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άτομα, έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό κατά της συμπτωματικής νόσου.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση