HomePost ItΣτο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο Χάρης Μαμουλάκης

Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο Χάρης Μαμουλάκης

Για την κατάργηση των έξι νέων Τμημάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – ΕΛΜΕΠΑ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 8/6 ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Πρύτανη Νίκο Κατσαράκη, με αφορμή δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν την οριστική διαγραφή από το Υπουργείο Παιδείας 37 νέων, υπό αναστολή λειτουργίας, πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και 6 τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ.

Πρόκειται για τα τμήματα που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πόρισμα ανεξάρτητης επιτροπής Ακαδημαϊκών, με στόχο, μεταξύ άλλων, να ενισχύσουν Σχολές των Πανεπιστημίων που ήδη λειτουργούν και να δημιουργήσουν συνθήκες παράλληλης ανάπτυξης. Στο ΕΛΜΕΠΑ, προβλεπόταν η δημιουργία 6 νέων τμημάτων: 2 στο Ηράκλειο (μηχανικών βιοϊατρικής και επιστήμης τεχνολογίας τροφίμων), 1 στα Χανιά (χημικών μηχανικών), 1 στο Ρέθυμνο (μουσικών σπουδών), 1 στον Άγιο Νικόλαο (ΤΕΦΑΑ) και 1 στην Ιεράπετρα (φυσικοθεραπείας). Για τη δημιουργία των συγκεκριμένων τμημάτων, είχε προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχαν εξευρεθεί οι κατάλληλοι χώροι, ενώ είχαν προχωρήσει και οι απαραίτητες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας από το ΕΛΜΕΠΑ.

«Καμιά Κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να υπερηφανεύεται όταν διαγράφει πανεπιστημιακά τμήματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας με σκοπό την ενίσχυση των κολλεγίων, χωρίς καν να κρατάει τα προσχήματα. Αδιαφορεί για τις αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, απαξιώνει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της αντιπολίτευσης, δεν ενδιαφέρεται για τις αρνητικές συνέπειες που δημιουργεί σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, αλλά και όλης της χώρας. Μια ακόμα μαύρη σελίδα στην εκπαίδευση, με υπογραφή ΝΔ, ολοκληρώνεται.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση