HomeHL-9Mπαράζ τουρκικών προκλήσεων λίγο πριν την συνάντηση Ερντογάν- Μητσοτάκη

Mπαράζ τουρκικών προκλήσεων λίγο πριν την συνάντηση Ερντογάν- Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Τσελίκ είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για προβοκάτσιες, προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιμένει στην ρητορική προκλήσεων η Τουρκία, μόλις μια εβδομάδα πριν τις πολύ σημαντικές επαφές Ερντογάν- Μπάιντεν και Ερντογάν-Μητσοτάκη.
Χθες 6/6 ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνόντος κόμματος, έβαλε εκ νέου στο στόχαστρο την Ελλάδα για τον τρόπο που προστατεύει τα σύνορα της στον Έβρο.

Το τείχος στον Έβρο και τα συστήματα που έχουν τοποθετηθεί εκεί προκειμένου να αποτρέπεται η διέλευση μεταναστών και προσφύγων με παράτυπο τρόπο στην Ελλάδα, έχει ενοχλήσει, όπως φαίνεται ιδιαίτερα, την Τουρκία.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΑΚP, υποστήριξε πως ηχητικό κανόνι που έχει τεθεί σε λειτουργία στην περιοχή,  προκαλεί προβλήματα υγείας και το χαρακτήρισε ως ντροπή καθώς, όπως είπε, «άνθρωποι έρχονται στα σύνορα για να γλιτώσουν την ζωή τους».

Παράλληλα κατηγόρησε, όπως εξάλλου έχει κάνει και ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν, το ελληνικό λιμενικό πως βυθίζει φουσκωτά σκάφη με μετανάστες.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Τσελίκ είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για προβοκάτσιες, προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση