HomeLife & StylePurple Rain: Πέθανε διάσημος ηθοποιός – Είχε υποδυθεί τον πατέρα του Prince

Purple Rain: Πέθανε διάσημος ηθοποιός – Είχε υποδυθεί τον πατέρα του Prince

Σε ηλικία 81 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέθανε ο ηθοποιός που είχε υποδυθεί τον πατέρα του Prince στην ταινία «Purple Rain». Ο Κλάρενς Ουίλιαμς Γ’ έπασχε από καρκίνο του εντέρου και έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου, σε ηλικία 81 ετών, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του. Έγινε γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά «The Mod Squad», στη δεκαετία του ’60. Όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία «Purple Rain», το 1984, δήλωσε ότι δεν είχε ακούσει πριν το όνομα του Prince.

Η ντράμερ του Prince, Σίλα Ε έγραψε στο twitter ότι ο ηθοποιός έκανε απίστευτη δουλειά στο «Purple Rain» και ήταν ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που έβλεπε στην τηλεόραση όταν ήταν παιδί. Η ηθοποιός Κέλι Μάρτιν ήταν ανάμεσα σε όσους γνωστούς και συνεργάτες απέτισαν φόρο τιμής στον Ουίλιαμς λέγοντας πως ήταν τιμή της να συνεργαστεί μαζί του στην τηλεοπτική σειρά του 2000 «Mystery Woman».

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1939, ο Ουίλιαμς πήρε το όνομα του πατέρα του και του παππού του, που ήταν διάσημος πιανίστας της τζαζ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία και μετά ξεκίνησε η καριέρα του στην τηλεόραση κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για Tony το 1965. Ωστόσο, κέρδισε φήμη το 1968 όταν συμμετείχε στη σειρά «The Mod Squad» υποδυόμενος τον Λίνκολν «Λινκ» Χέις, έναν από τους τρεις πρώην ανήλικους εγκληματίες που προσλήφθηκαν ως μυστικοί αστυνομικοί.

Στα επόμενα πέντε χρόνια εμφανίστηκε σε περισσότερα από 120 επεισόδια. Το ABC τον ήθελε να μείνει αλλά το 1973 εκείνος βαρέθηκε και αποχώρησε. Παντρεύτηκε μία φορά, την Γκλόρια Φόστερ, από το 1967-1984, η οποία υποδύθηκε τον Προφήτη στις δύο πρώτες ταινίες «Matrix» πριν πεθάνει το 2001.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση