HomeHL-WorldΚομισιόν: Πλήρως εμβολιασμένοι 90 εκατ. Ευρωπαίοι

Κομισιόν: Πλήρως εμβολιασμένοι 90 εκατ. Ευρωπαίοι

Παραδόθηκαν άλλες 328.6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tα 90 εκατομμύρια φτάνει ο αριθμός των Ευρωπαίων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, όπως αναφέρει η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ, με ανάρτησή της στο Twitter.

«Σταθερή πρόοδος!Μέχρι τώρα, 90 εκατομμύρια ενήλικοι στην ΕΕ έχουν εμβολιαστεί πλήρως – ή περίπου το ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ» σημειώνει.

Σύμφωνα με το γράφημα που ανήρτησε η κ. Σπινάντ, μέχρι τις 7 Ιουνίου έχουν παραδοθεί 328,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην ΕΕ και έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 270 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Κορωνοϊός: Ποιες χώρες της Ευρώπης επιτρέπουν το εμβόλιο σε παιδιά και εφήβους

Εννέα χώρες της Ευρώπης έχουν δώσει, μέχρι στιγμής, το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid παιδιών και εφήβων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για την Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ελβετία και το Σαν Μαρίνο.

Στη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν, οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Στη Γερμανία, οι εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων, ηλικίας 12-16 ετών, θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου, όπως δήλωσε η Καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ.

Στα χνάρια της ατμομηχανής της Ευρωζώνης και η Πολωνία με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι οι εμβολιασμοί σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό παιδιών από την ηλικία των 12 ετών και άνω εντός του Ιουνίου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση