HomePost ItΣτη Βουλή η παραχώρηση ακινήτων Δημοσίου στον Δήμο

Στη Βουλή η παραχώρηση ακινήτων Δημοσίου στον Δήμο

Μετά τη κοινή επιστολή του Περιφερειάρχη Κρήτης και του Δημάρχου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επιστολή του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, με την οποία ζητούν την παραχώρηση στον Δήμο του κτιρίου της πρώην Τροχαίας Ηρακλείου (ΒΚ6Α) και των κτιρίων όπου στεγάζονταν τα Α΄ και Β΄ Αστυνομικά τμήματα Ηρακλείου, πριν τη μεταφορά τους στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον κ. Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, στα παραπάνω κτίρια, ο Δήμος Ηρακλείου σχεδιάζει να στεγάσει, στο πρώτο την έκθεση του Δήμου Ηρακλείου των ενθυμημάτων της Εθνικής Αντίστασης (1941-1945), καθώς και Γραφείων των αρμόδιων για την έκθεση τμημάτων της Δ/νσης Πολιτισμού του Δήμου και στο δεύτερο περιοδικές εκθέσεις τοπικών καλλιτεχνών, τμήμα της δημοτικής συλλογής έργων τέχνης και το εργαστήριο ψηφιοποίησης του πλουσιότατου οπτικοακουστικού αρχείου του Δήμου, το οποίο σήμερα φιλοξενείται στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ωστόσο, η ΕΤΑΔ, με στενή ερμηνεία των διατάξεων του καταστατικού της, αρνήθηκε τις παραχωρήσεις και προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την παραχώρησή τους σε ιδιώτη επενδυτή, προκειμένου να επιτύχει την «βέλτιστη οικονομική αξιοποίηση τους».

Τα εν λόγω ακίνητα, όμως, τελούν υπό εγκατάλειψη και έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Επιπρόσθετα, στον κανονισμό εκμισθώσεων της ΕΤΑΔ, οι άνωθεν παραχωρήσεις επιτρέπονται ρητώς.

Ως εκ τούτου οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητούν από τον Πρωθυπουργό να λάβει υπόψη του το αίτημα του Περιφερειάρχη Κρήτης,Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού και να παρέμβει, προκειμένου να παραχωρηθούν άνευ ανταλλάγματος τα παραπάνω ακίνητα στον Δήμο Ηρακλείου (ο οποίος θα αναλάβει την – σε εύλογο χρόνο – ανακαίνιση και συντήρησή τους), έτσι ώστε να επιτευχθεί η «βέλτιστη αξιοποίησή τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση