HomePost ItΣυνάντηση Ηγουμενίδη με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου» & Ν. Ηρακλείου « Η ΕΣΤΙΑ

Συνάντηση Ηγουμενίδη με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου» & Ν. Ηρακλείου « Η ΕΣΤΙΑ

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Με εκπροσώπους του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου «Η Εστία» πραγματοποίησε εκτεταμένη συνάντηση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης στα πλαίσια των επαφών που ο ίδιος πραγματοποιεί με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Στη συνάντηση παρέστησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μαρία Παχιαδάκη και ο Συντονιστής έργων του Συνδέσμου Νίκος Σπετσίδης.

Ο βουλευτής ενημέρωσε από την πλευρά του για τις τελευταίες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και πιο συγκεκριμένα για την αναφορά που κατατέθηκε με τις προτάσεις του Συνδέσμου για την βελτίωση του νομικού πλαισίου που διάγει την κακοποίηση και την σχετική απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Όπως τόνισε, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αν και αναγνωρίζει την κρισιμότητα του ζητήματος της κακοποίησης και την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, εντούτοις, απαντάει με γενικότητες και χωρίς σαφείς δεσμεύσεις στις προτάσεις του Συνδέσμου παραπέμποντας το θέμα στις αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Ο ίδιος παρέδωσε εγγράφως αντίγραφα της αναφοράς και της γραπτής απάντησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η κα. Παχιαδάκη σημείωσε την αναγκαιότητα να διαμορφωθεί και να προωθηθεί ένα αποτελεσματικότερο πλαίσιο ενάντια στην κακοποίηση και ευχαρίστησε τον Βουλευτή για τις ενέργειες του στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής με προτάσεις για τα επόμενα βήματα μετά την γραπτή απάντηση του Υπουργού. Με τη σειρά του ο κ. Σπετσίδης αναφέρθηκε σε σειρά λειτουργικών θεμάτων που απασχολούν το Σύνδεσμο και το επιστημονικό προσωπικό με κυριότερα την καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Ε.Σ.Π.Α. όσον αφορά τα κοινωνικά προγράμματα, την αναγκαιότητα πολυεπιστημονικότητας και διεπιστημονικότητας.

Ομοίως, έγινε αναφορά σε δράσεις που υλοποιούνται από το Σύνδεσμο με άξονα τις εξαρτήσεις-την κακοποίηση και την αντιμετώπιση τους, την ανάγκη συλλογικών δράσεων με σπουδή στην ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την θεσμοθέτηση πρωτοκόλλων 1ης γραμμής προκειμένου να ακολουθούνται σαφείς διαδικασίες σε περιστατικά κακοποίησης χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το «Σπίτι του παιδιού», το «Σπίτι των Αγγέλων» και στην καθιέρωση γραμμής S.O.S. μέσω ανάλογης υποστήριξης από επαρκή πληροφοριακά συστήματα. Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ποινικής διαμεσολάβησης και στο «Πρόγραμμα διαχείρισης θυτών» που υλοποιεί ο Σύνδεσμος προκειμένου να χτυπηθεί στη ρίζα του το μείζον ζήτημα της κακοποίησης.

Ο Βουλευτής τόνισε τη σημασία ενίσχυσης του ειδικά εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού σημειώνοντας ότι το ζήτημα της κακοποίησης είναι από τα κρισιμότερα που απασχολεί την κοινωνία μας. «Πρόκειται για φαινόμενο που οξύνεται εξαιτίας της καραντίνας λόγω πανδημίας και της κοινωνικοοικονομικής εξαθλίωσης που βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες. Φαινόμενο που εντείνεται από την αδιαφορία της Κυβέρνησης στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς απέτυχε να διαχειριστεί με υπευθυνότητα την πανδημία με τρόπο τέτοιο που να προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού από φαινόμενα όπως η κακοποίηση των γυναικών με τραγικά αποτελέσματα τα οποία όπως προκύπτει από την καθημερινότητα πληθαίνουν συνεχώς», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση