HomeHL-TOPΚορωνοπάρτι στην παραλιακή: «Η καταστολή δεν είναι εύκολη»- Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι κάτοικοι

Κορωνοπάρτι στην παραλιακή: «Η καταστολή δεν είναι εύκολη»- Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι κάτοικοι

Τα πρακτικά της σύσκεψης της Δημοτικής Αστυνομίας σε Εισαγγελέα και Δήμαρχο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δίκη του θέση σε σχέση με τα όσα διαδραματίζονται στην παραλιακή στο Ηράκλειο, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όπως ανέδειξε το cretapost με ρεπορτάζ του, το οποίο μάλιστα έκανε το γύρο του διαδικτύου, εξέφρασε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός.

Οι κάτοικοι της παραλιακής βρίσκονται πραγματικά σε… απόγνωση εξαιτίας των «κορωνοπάρτι» που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με χιλιάδες νέους να συνωστίζονται στην περιοχή του πρώην Ξενία και να διασκεδάζουν μέχρι πρωίας. Βρίσκονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον κρατώντας ένα ποτό στο χέρι και κινούνται στον ρυθμό της εκκωφαντικής μουσικής την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν μια ανυπόφορη κατάσταση.

parti-paraliaki

Είναι ενδεικτικό αυτό που ανέφερε στο cretapost κάτοικος της περιοχής, ο οποίος δήλωσε πως αναγκάστηκε να φιλοξενηθεί σε άλλο σπίτι.

Σύσκεψη μετά τις καταγγελίες των κατοίκων

«Οι κάτοικοι με έγγραφη αναφορά τους σε Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία, εκφράζουν την αγανάκτηση και την απόγνωση τους, για ό,τι συμβαίνει τις νυχτερινές και μεταμεσονύχτιες ώρες. Τονίζουν ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Η Αναφορά πήγε στον Εισαγγελέα και στο Λιμενικό, στην Αστυνομία και σε εμάς. Στην Υπηρεσία μας για το θέμα αυτό συγκλήθηκε σύσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη – μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, εξακριβώνοντας το αληθές όσων καταγγέλλουν οι κάτοικοι, αλλά και στοχεύοντας στην απόφαση για προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα», υπογράμμισε μιλώντας στο cretapost o κ. Παττακός .

parti-paraliaki-4

Η καταστολή δεν είναι εύκολη

«Η λύση του δεν είναι εύκολο ζήτημα καθώς μιλάμε για νεαρούς που έχουν συμπεριφορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επεισόδια. Στη σύσκεψη και οι τρεις αρμόδιες Υπηρεσίες δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν κατά δυνατότητα και κατ’ αρμοδιότητα, όπως για παράδειγμα περιπολίες τα βράδια, αλλά και ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και για επέμβαση εφόσον χρειαστεί», δήλωσε στο cretapost ο κ. Παττακός.

Όπως υπογράμμισε με έμφαση όμως: « Η καταστολή δεν είναι εύκολη, καθώς ο κεντρικός πυρήνας των συγκεντρωμένων είναι άτομα που στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει ανυπακοή και απειθαρχία στο νόμο και στους κανόνες. Είναι άτομα που δε σέβονται και αδιαφορούν για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών τους, είναι άτομα βίαια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

paraliaki-koronoparti-exo

Τα πρακτικά της σύσκεψης σε Εισαγγελέα και Δήμαρχο Ηρακλείου

Εξαιτίας της επανάληψης του φαινομένου, αλλά και της αδυναμίας παρέμβασης από καμιά αστυνομική Υπηρεσία, σήμερα το πρωί θα μοιραστούν, σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, τα πρακτικά της σύσκεψης και στις Υπηρεσίες που μετείχαν, αλλά και στον Εισαγγελέα και το Δήμαρχο Ηρακλείου, προκειμένου να λάβουν γνώση.

«Πιστεύω ότι το θέμα δε θα μείνει έτσι και θα αντιμετωπιστεί από τις Υπηρεσίες που θα κάνουν το καθήκον τους. Δεν είναι ολιγωρία, αλλά είναι εγχείρημα δύσκολο. Θεωρώ ότι η ΕΛ.ΑΣ θα λάβει μέτρα. Θα μπορούσε ίσως να έχει από καιρό ασχοληθεί με το θέμα αυτό, γιατί το φαινόμενο αυτό δεν εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες, αλλά καιρό. Όμως δε μένω εκεί και δεν κατηγορώ κανέναν», είπε ο κ. Παττακός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση