HomeHL-WorldΟ Ρ.Τ.Ερντογάν προαναγγέλλει γεωτρήσεις σε ελληνική & κυπριακή ΑΟΖ

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προαναγγέλλει γεωτρήσεις σε ελληνική & κυπριακή ΑΟΖ

«Θα στείλω σύντομα το Γιαβούζ στη Μεσόγειο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ θα ξεκινήσει σύντομα γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, που σημαίνει πως η Τουρκία στοχοποιεί ξανά την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας στην τελετή όπου ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή του.

«Στη Μεσόγειο θα κάνουμε άλλη μια κίνηση. Το πλοίο μας Γιαβούζ βρίσκεται για συντήρηση στο λιμάνι Τάσουτζου. Συνεχίζει τις προετοιμασίες συντήρησης για την επόμενη αποστολή του. Με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα επιστρέψει στο πεδίο δράσης του για να ξεκινήσει γεωτρήσεις», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης αλλά και τουρκικά ΜΜΕ.

«Tώρα πια με τα δικά μας πλοία κάνουμε σεισμικές έρευνες όπως και γεωτρήσεις . Κι όταν τα κάνουμε αυτά δεν αναρωτιόμαστε “ποιος θα πει τι”. Διότι από εδώ και πέρα έχει σημασία το τι λέμε εμείς. Η απόφαση είναι δική μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση