HomeΕΛΛΑΔΑΔολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 75χρονο που σκότωσε την πρώην σύζυγό του

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 75χρονο που σκότωσε την πρώην σύζυγό του

Τι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή ο 75χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύζυγο του στην Αγία Βαρβάρα. Οι λόγοι όπως ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε, ήταν εντάσεις που είχε μαζί της εν όψει του επικείμενου διαζυγίου τους αλλά και οικονομικές διαφορές.

Σε βάρος του 75χρονου, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

Το έγκλημα έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη. Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε αιμόφυρτη έξω από την πολυκατοικία που διέμενε από γείτονα που είχε βγει να πετάξει τα σκουπίδια. Διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές, ομολόγησε το έγκλημά του, και παρέδωσε και το όπλο με το οποίο διέπραξε τη δολοφονία στους αστυνομικούς.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Θ. Μαντάς κάνει λόγο για οικογενειακή τραγωδία. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Πρόκειται για την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας. Μια πράξη την οποία προφανώς κανείς δεν επικροτεί. Οφείλεται στην έκρηξη του θυμικού μετά από μια έντονη δικαστική διαμάχη, η οποία επέφερε το αποτέλεσμα αυτό. Ο δράστης έχει ήδη μετανιώσει για την πράξη του. Αυθορμήτως παραδόθηκε στις Αρχές και ανέλαβε την ευθύνη της πράξεως του, παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος».

Τι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

«Όταν με είδε, μου μίλησε απαξιωτικά» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Και συνέχισε: «Της ζήτησα τα κοσμήματα της οικογένειάς μου και μου είπε «χέστηκα ρε μαλ…». Την πυροβόλησα και έφυγα. Πήγα προς το Δαφνί και εκεί έμεινα για ώρες. Είμαι 75 ετών, με είχε ανασφαλιστο πολλά χρόνια και δεν είχα σύνταξη. Το όπλο είναι παλιό και το είχα βρει σε μια μετακόμιση που είχα βοηθήσει έναν φίλο μου. Αυτό που περνούσα σε επίπεδο απαξίωσης όλα αυτά τα χρόνια, δεν περιγράφεται. Με είχε αποκλείσει οικονομικά από τα πάντα. Με είχε αποκόψει από τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Την περίμενα να γυρίσει στο σπίτι. Εδώ και καιρό τριγυρνούσε στο μυαλό μου αυτή η σκέψη. Όταν με είδε, μου μίλησε απαξιωτικά. Το όπλο είναι παλιό και το είχα βρει σε μια μετακόμιση που είχα βοηθήσει έναν φίλο μου».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση