HomeΕΛΛΑΔΑΒασιλακόπουλος: Ο κόσμος να μην ακούει τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές

Βασιλακόπουλος: Ο κόσμος να μην ακούει τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές

Όπως είπε, το 85% των ιατρών έχουν εμβολιαστεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον εμβολιασμό «έδειξε» ως μόνο όπλο που θα νικήσει την πανδημία, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μνόδρομο», ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ερωτηθείς για την περίπτωση της αναισθησιολόγου η οποία ήταν ανεμβολίαστη και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και επιμένει πως δεν θέλει να εμβολιαστεί ο ίδιος απάντησε πως δεν θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο.

«Δυστυχώς υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων μου, οι οποίοι ουσιαστικά αρνούνται την πραγματικότητα» είπε ενώ μεταξύ άλλων προέτρεψε τον κόσμο να μην ακούει τους, όπως τους χαρακτήρισε, τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές.

«Παρά ταύτα, θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να βλέπουν την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ό,τι περίπου το 85% των ιατρών έχουν εμβολιαστεί» συνέχισε τονίζοντας εκ νέου πως οι γιατροί-αρνητές του εμβολίου είναι μειοψηφία.

«Άρα η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών πιστεύει στον εμβολιασμό κι έχει εμβολιαστεί», κατέληξε προσθέτοντας πως αντί να συζητάμε μόνο περί ατομικών δικαιωμάτων, να δούμε πότε τα ατομικά δικαιώματα, επηρεάζουν και τα δικαιώματα του συμπολίτη μας, τονίζοντας πως το γεγονός ότι χειρουργεία ασθενών έχουν «πάει πίσω» αυτή την στιγμή εξαιτίας του γεγονότος δεν είναι λίγο.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα ο καθηγητής εξέφρασε την γνώμη πως το κράτος έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα προγράμματα εμβολιασμού πανευρωπαϊκά και αυτό αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαίους επιστήμονες.

«Εάν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυνατότητα που μας δίνει το κράτος, θα είμαστε και σαν λαός άξιοι της μοίρας μας», τόνισε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση