HomeΕΛΛΑΔΑΠέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δρυς

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δρυς

Σε ηλικία 77 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης (03/06/2021) ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Γ. Δρυς διετέλεσε βουλευτής Κέρκυρας αλλά και υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Γεωργίας με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Δρυς γεννήθηκε το 1944 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στην Κέρκυρα, αλλά και ο ο πρώτος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, όπως και υπεύθυνος νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Χρημάτισε επίσης πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982), μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993).

Διορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1990, βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (1989). Επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη ορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001) και στη συνέχει Υπουργός Γεωργίας (2001-2004).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση