HomePost ItΠαρέμβαση Μ. Σενετάκη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου

Παρέμβαση Μ. Σενετάκη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου

Πρόκληση για διακοπές στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόσκληση να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα απηύθυνε στους βουλευτές των μεσογειακών κρατών που είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Συγκεκριμένα, κατά τις εργασίες της Συνέλευσης ο κ. Σενετάκης έκλεισε την παρέμβαση του, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια covid free χώρα που αποτελεί τουριστικό προορισμό ενώ προηγουμένως είχε τονίσει πως “η Επιχείρηση Ελευθερία”, αποτελεί “εθνικό κεφάλαιο” για την χώρα.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Σενετάκη έχει ως εξής:

“Κυρίες και κύριοι βουλευτές

Η πανδημία Covid–19 μας δείχνει, με μεγαλύτερη έμφαση, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου με στόχο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή. Μέσω των προωθούμενων μηχανισμών συνεργασίας επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, η βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και ο μετριασμός των συνεπειών της πανδημίας σε τομείς που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, οι επενδύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα έχει ήδη εισάγει σειρά μέτρων και συνεχίζει προς αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας δημιουργήσει ένα εθνικό κεφάλαιο που λέγεται “Επιχείρηση Ελευθερία” που αφορά στον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Μια επιχείρηση που έχει αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, καθώς πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία. Μια επιχείρηση που θα μας οδηγήσει να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας.

Μέσω των τριμερών σχημάτων συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου με χώρες τις Μεσόγειου, η χώρα μας επιδιώκει την προώθηση συμπράξεων και συνεργιών, με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενθάρρυνση της εξωστρέφειας, τη διευκόλυνση της μεταφοράς τεχνογνωσίας και την αξιοποίηση, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, των καινοτόμων ιδεών στο πεδίο της Επιχειρηματικότητας.

Ένας τομέας, στον οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η βιωσιμότητα των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, πολλές εκ των οποίων έχουν πληγεί από την πανδημία. Θέλω να πω ότι η χώρας πρόσφατα πήρε τα εύσημα από τον ΟΟΣΑ για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που πήρε κατά τη διάρκεια του COVID.

Προς αυτήν την κατεύθυνση υποστηρίζουμε τη διεύρυνση της ήδη πραγματοποιούμενης συνεργασίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου με φορείς όπως ο ΟΟΣΑ (OECD), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) και η Διάσκεψη Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) η οποία θα συμβάλει στην ανεύρεση νέων τρόπων υποστήριξης των πολύ μικρών, μικρών, μεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων.

Προσπάθειες θα πρέπει να καταβληθούν για συμπράξεις μεταξύ χωρών Kοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου προς την κατεύθυνση δημιουργίας θέσεων στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα για εκπροσώπους της νέας γενιάς. Η δημογραφική σύνθεση στις χώρες της νότιας και ανατολικής Μεσογείου επιβάλλει άμεση δράση προς την κατεύθυνση αυτή, μέσω βελτίωσης της παρεχόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης, με έμφαση στην εξωστρέφεια και την χρήση νέων Τεχνολογιών.

Σήμερα στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για μια σημαντική εργασιακή μεταρρύθμιση που εξυπηρετεί τους παραπάνω σκοπούς.

Αφού σας ευχαριστήσω για τη διοργάνωση, η Ελλάδα, όπως σας περιέγραψα είναι μια covid free χώρα που αποτελεί τουριστικό προορισμό και σας καλώ να περάσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση