HomeHL-EconomyVoucher 200 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις στον β΄ κύκλο

Voucher 200 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις στον β΄ κύκλο

«Ψηφιακή Μέριμνα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράταση αναμένεται να δοθεί στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», προκειμένου οι μαθητές και φοιτητές να λάβουν το voucher 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ και τάμπλετ. Έτσι, αντί για τις 31 Μαΐου, όπως είχε ανακοινωθεί, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον πρώτο κύκλο του προγράμματος για την παροχή του voucher των 200 ευρώ για τη αγορά laptop ή tablet έχουν ξεκινήσει από τις 5 Απριλίου για όλες τις οικογένειες που λαμβάνουν το επίδομα παιδιού, ενώ ο δεύτερος κύκλος που περιλαμβάνει όλους τους υπόλοιπους δικαιούχους έπρεπε να ανοίξει αρχικά στις 5 Μαΐου 2021, μετά μεταφέρθηκε στις 31 του ίδιου μήνα και σήμερα, ορίστηκε ως νέα ημερομηνία η 10η Ιουνίου.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος, δηλαδή έως την 30ή Ιουλίου 2021. Ο δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του TAXISnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται. Για τον Α’ Κύκλο ζητούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος, η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές), και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Όπως έχει ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Παιδείας, οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του Δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μία χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση