HomeΕΛΛΑΔΑΕγκρίθηκε υπό όρους η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie

Εγκρίθηκε υπό όρους η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie

Οι δικαστές, ανέβαλαν την έκδοση οριστικής απόφασης δίνοντας προθεσμία 4 μηνών στην Folli Follie προκειμένου να προσκομίσει στο δικαστήριο τροποποιημένη την επίμαχη συμφωνία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Eγκρίθηκε αλλά δεν επικυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie με τους πιστωτές της.

Στην υπ’ αριθμον 168/2021 απόφαση που δημοσίευσε το δικαστήριο, ως όρος για την επικύρωση της απόφασης τίθεται, η απαλοιφή από την συμφωνία των όρων για την άρση κατασχέσεων και δεσμεύσεων κινητικής και ακίνητης περιουσίας των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

Ειδικότερα, οι δικαστές, ανέβαλαν την έκδοση οριστικής απόφασης δίνοντας προθεσμία 4 μηνών στην Folli Follie προκειμένου να προσκομίσει στο δικαστήριο τροποποιημένη την επίμαχη συμφωνία, η οποία πλέον δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει τις απαιτήσεις για άρση κατασχέσεων και δεσμεύσεων που επιβλήθηκαν στα κατηγορούμενα για σωρεία κακουργημάτων μέλη της ιδρυτικής οικογένειας.

Κατά πληροφορίες, στο σκεπτικό της απόφασης οι δικαστές επισημαίνουν ότι το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο καθώς και ότι οι πιστωτές θα μπορέσουν να εισπράξουν, έστω και «κουρεμένο», μέρος των οφειλομένων.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι δικαστές απέρριψαν την παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου στη διαδικασία με την οποία ζητούσε να απορριφθεί η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας.

Ως προς τα αιτήματα άρσης των δεσμεύσεων, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε ότι οι μόνοι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε τυχόν άρσεις είναι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και τα δικαστικά όργανα ( εισαγγελείς, ανακριτές).

Διαφήμιση
Διαφήμιση