HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Ρινγκ… η τουρκική Εθνοσυνέλευση – Βουλευτές «πιάστηκαν» στα χέρια έπειτα από ομιλία κατά Ερντογάν

Τουρκία: Ρινγκ… η τουρκική Εθνοσυνέλευση – Βουλευτές «πιάστηκαν» στα χέρια έπειτα από ομιλία κατά Ερντογάν

Επειδή κατηγόρησε τον Ερντογάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Της… Κορέας έγινε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση έπειτα από ομιλία βουλευτή της αντιπολίτευσης κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ένταση ξεκίνησε, όταν ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Αλί Μαχίρ Μπασασίρ «ξεσπάσθωσε» κατά του Τούρκου Πρόεδρου. Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να έχει την ιδιότητα του αρχιστράτηγου ενώ διχάζει τη χώρα και απειλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που λέει σε πρόεδρο κόμματος, πως “έχει να πάθει χειρότερα”. Εγώ ξέρω τα όριά μου, αυτός που πρέπει να ξέρει τα όριά του είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του», ανέφερε ο Μπασασίρ και πρόσθεσε: «Έχουμε έναν Πρόεδρο που λασπολογεί. Υπάρχει ένας Πρόεδρος που κατηγορεί τους πάντες, τον εργαζόμενο, τον νέο, τον αγρότη. Ας έρθουμε στο ζήτημα του αρχιστράτηγου. Εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορούσε να είναι ο αρχιστράτηγος της χώρας, θα αντιδρούσε όταν ένας ανίδεος, ανήθικος άνθρωπος που δεν γνωρίζει την ιστορία του, προσβάλλει τον Αιώνιο Διοικητή γαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αρχηγός, δεν θα είχε συκοφαντήσει τον Ισμέτ Πασά. Γι’ αυτό δεν μπορεί να φέρει τον ίδιο τον τίτλο».

Και αυτά τα λόγια ήταν αρκετά για να ξεσπάσει άγριο καβγάς μέσα στην αίθουσα με βουλευτές να πιάνονται ακόμη και στα χέρια με τις προσπάθειες του προέδρου να τους ηρεμήσει να είναι μάταιες.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση