HomeHL-HealthΔείτε πόσες θερμίδες έχει ο καφές ανάλογα με το είδος του

Δείτε πόσες θερμίδες έχει ο καφές ανάλογα με το είδος του

Πόσες θερμίδες έχει μια κούπα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αδιαμφισβήτητα, ο καφές αποτελεί το πιο αγαπημένο ρόφημα παγκοσμίως.

Προσαρμόζεται σε όλα τα γούστα, τόσο ανάλογα με την ποικιλία του καφέ που χρησιμοποιείται όσο και με τις πιθανές προσθήκες από ζάχαρη, γάλα, σιρόπι, σαντιγί, κακάο κλπ.

Ο σκέτος καφές θεωρείται κατά γενική ομολογία υγιεινός και έχει ελάχιστες θερμίδες, με τις διάφορες προσθήκες όμως μπορεί όμως να φτάσει έως και τις 500 θερμίδες!

Δείτε πόσες θερμίδες δίνει μια κούπα καφέ ανάλογα με το είδος του:

Καφές φίλτρου, σκέτος: Μια κούπα (περίπου 240 ml) καφέ φίλτρου χωρίς ζάχαρη δίνει μόλις 2 θερμίδες και καθόλου λιπαρά.

Εσπρέσο: Ένα εσπρέσο (περίπου 60 ml) δίνει 5 θερμίδες.

Καπουτσίνο: Οι θερμίδες του καπουτσίνο καθορίζονται με βάση το γάλα που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον εσπρέσο. Εάν χρησιμοποιείται πλήρες γάλα, στις 5-10 θερμίδες του εσπρέσο προστίθενται ακόμη (ανά κούπα 360 ml) 110 θερμίδες, εάν χρησιμοποιείται γάλα με 0% λιπαρά οι συνολικές θερμίδες του καπουτσίνο είναι 75, ενώ ο καπουτσίνο με γάλα σόγιας έχει 64 θερμίδες.

Latte (καφές με πολύ γάλα): Το κλασικό ιταλικό latte φτιάχνεται με δύο δόσεις εσπρέσο, ζεστό γάλα και λίγο αφρόγαλα. Οι περισσότερες θερμίδες του ροφήματος προέρχονται φυσικά από το γάλα που περιέχει. Όπως και στην περίπτωση του καπουτσίνο, οι συνολικές θερμίδες εξαρτώνται από το είδος του γάλακτος και κυμαίνονται από 120 έως 200. Προτιμήστε το γάλα με 0% λιπαρά, με χαμηλά λιπαρά ή με γάλα σόγιας για να κρατήσετε χαμηλά τις θερμίδες.

Extras: Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, για κάθε κουταλιά της σούπας που προσθέτετε, οι θερμίδες αυξάνονται ως εξής: Σαντιγί-52 θερμίδες, ζάχαρη-49 θερμίδες, γάλα με 0% λιπαρά-5 θερμίδες.

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση