HomeΕΛΛΑΔΑΠροανακριτική Επιτροπή: Τη Δευτέρα το υπόμνημα του Νίκου Παππά

Προανακριτική Επιτροπή: Τη Δευτέρα το υπόμνημα του Νίκου Παππά

Στη συνέχεια η Επιτροπή θα συντάξει πόρισμα και το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία «ανάσα» πριν ολοκληρώσει τις εργασίες της είναι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί το υπόμνημα του Ν. Παππά.

Στη συνέχεια η Επιτροπή θα συντάξει πόρισμα και το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Το θέμα πάντως εξακολουθεί να προκαλεί σφοδρή πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μια πλευρά «γαλάζιες» κοινοβουλευτικές πηγές έχουν ασκήσει κριτική στον πρώην υπουργό, σημειώνοντας πως: γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να απαντήσει διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό σε όσα γράφει στα sms που αντάλλασσε με τον κ. Καλογρίτσα επιλέγει την τακτική του «στρίβειν δια του υπομνήματος».

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Παππάς σε πρόσφατη δήλωση του ανέφερε πως «έχει γίνει πλέον σαφές ότι αυτή η προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνησή μας έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Όσο για αυτούς που επένδυσαν πολιτικά σε αυτό το φιάσκο ; Κοιλοπονούσε το βουνό της διαπλοκής και γέννησε έναν ποντικό, της προανακριτικής».

Τέλος πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής έχουν ζητήσει «να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, σύμφωνα με την εντολή της Ολομέλειας της Βουλής» και επισημαίνουν πως «οι μάρτυρες που ήδη κατέθεσαν, και κυρίως ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, οφείλουν να καταθέσουν όλα τα έγγραφα που οι ίδιοι υποστήριξαν ότι κατέχουν.

Άλλως γεννώνται εύλογα ερωτηματικά. Εμείς, από την πλευρά μας, θα επιμείνουμε να έρθουν όλα στο φως».

Διαφήμιση
Διαφήμιση