HomePost ItΝίκος Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση αδιαφορεί σκοπίμως για την μόνιμη ενίσχυση της λειτουργίας των ΤΟΜΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση αδιαφορεί σκοπίμως για την μόνιμη ενίσχυση της λειτουργίας των ΤΟΜΥ

Συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με το Σωματείο Εργαζομένων ΤΟΜΥ 7ης ΥΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας στην Κρήτη τέθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΤΟΜΥ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Από πλευράς του Σωματείου συμμετείχαν η Ελένη Κατμερίδου και ο Γιώργος Κουνδουράκης, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα ζητήματα που ανέκυψαν στην λειτουργία των ΤΟΜΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στις πραγματικές δυνατότητες των ΤΟΜΥ για την απρόσκοπτη εξω-νοσοκομειακή πρόσβαση όλων των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή στο Ηράκλειο συζητήθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των ΤΟΜΥ με μόνιμο προσωπικό, αφού δεν έχουν καλυφθεί όλες οι κενές θέσεις, κυρίως των ιατρών, με συνέπεια να επιβαρύνονται με τα διπλάσια περιστατικά οι ήδη υπηρετούντες. Επιπλέον, τονίστηκε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις συμβάσεις των εργαζομένων των ΤΟΜΥ και πιο συγκεκριμένα για τις παρατάσεις τους, ενώ τέθηκε και το πάγιο αίτημα για πρόσθετη μοριοδότηση τους στις περιπτώσεις μόνιμων προσλήψεων στην Υγεία.

Από την πλευρά του ο βουλευτής και πρ. Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε τη σημασία των ΤΟΜΥ και εξήρε τη συμβολή των εργαζομένων στη λειτουργία τους παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε ως όφειλε κατά τη διάρκεια της πανδημίας τις ΤΟΜΥ στην κατεύθυνση της προνοσοκομειακής διαχείρισης της πανδημίας. «Στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση σκοπίμως αδιαφορεί για τις ΤΟΜΥ και για τον ρόλο τους στην ολοκληρωμένη φροντίδα υγεία σε επίπεδο κοινότητας. Ο κ. Μητσοτάκης το ομολόγησε πλέον και κυνικά: Στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την σταδιακή απεμπλοκή του κράτους από τις δομές υγείας ιδιωτικοποίηση της υγείας. Το μήνυμα όμως που στέλνει η κοινωνία είναι άλλο, όπως άλλος είναι και ο ρόλος των ΤΟΜΥ για τις ανάγκες της κοινωνίας», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους για την αναλυτική ενημέρωση και δεσμεύτηκε το επόμενο διάστημα να θέσει τα θέματα στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση