HomeΚΡΗΤΗΧαιρετίζουν την εκλογή του Ζαν-Κλωντ Γιούκερ «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη»

Χαιρετίζουν την εκλογή του Ζαν-Κλωντ Γιούκερ «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιστολή τους στον πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα Κριστιάν Μπιβέρ «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη» εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρτήρια και του ζητούν να τα μεταφέρει στον νέο αιρετό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μαζί με την πρόσκληση να επισκεφθεί την  Κρήτη.

«Η χαρά μας» γράφουν, « δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολίτη μιας φίλης χώρας και συμπατριώτη των φίλων μας του Λουξεμβούργου. Είναι κυρίως γιατί και ως υπουργός και ως πρωθυπουργός υπήρξε ένα πραγματικός Ευρωπαίος, ποτισμένος με τις αξίες των ιδρυτών της Ένωσης, ένας πραγματικός «Ευρωπαίος Πολιτικός Άνδρας».

Εκφράζουν την ευχή τους για «μια νικηφόρα πορεία και αποτελέσματα που θα δικαιώνουν τις προσδοκίες μας και εκείνες των ευρωπαίων πολιτών που θέλουν μια Ευρώπη του αμοιβαίου σεβασμού και συμφέροντος, της ευημερίας και πρωταγωνιστή για την ειρήνη στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Τον προσκαλούν τέλος «να επισκεφθεί την Κρήτη όταν θα του είναι εφικτό γιατί αυτό δεν θα ενθάρρυνε και θα στήριζε τους λόγους ύπαρξης του συλλόγου μας,  αλλά και στους πολίτες της Ευρώπης που πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή οικοδόμηση πρέπει να γίνει και μέσα από την ανάπτυξη της φιλίας, της συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ των λαών».

Ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη» ιδρύθηκε το 2002 ως απάντηση στην φιλία των Λουξεμβούργιων που μέσω των φιλελληνικών συλλόγων όπως «Οι Φίλοι της Ελλάδας» και το «Διεθνές Ίδρυμα Μίκης Θεοδωράκης Φιλικοί» προβάλλουν και στηρίζουν τη χώρα και το λαό μας. Από τότε έως σήμερα έχουν  συνδιοργανώσει σειρά εκδηλώσεων στην Κρήτη καις το Λουξεμβούργο και ανταλλαγές εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, που ενισχύουν τη φιλία μεταξύ των δυο λαών και χωρών. Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ είχε συμμετάσχει στην επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του συλλόγους την Κρήτη. Τον ερχόμενο Οκτώβρη αναμένεται επίσκεψη στην Κρήτη των «Φίλων της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο». Από τις 2 έως τις 9 του Οκτώβρη θα επισκεφθούν όλη την Κρήτη και θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση