HomeΕΛΛΑΔΑΠανεπιστήμιο Αθηνών: Φοιτητές καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Φοιτητές καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Εισέβαλαν στο γραφείο του καθηγητή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εισβολή σε γραφείο καθηγητή πραγματοποίησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών που καταγγέλλουν ότι παρενοχλεί σεξουαλικά φοιτήτριες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το οποίο επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας, «Μπαμ», φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ καταγγέλλουν τον καθηγητή για πληθώρα παραβιαστικών και σεξιστικών συμπεριφορών.

Οι φοιτητές ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής παρενοχλεί σεξουαλικά φοιτήτριες και κάνει ανήθικες προτάσεις, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματα τους. Την Τετάρτη ο Φοιτητικός Σύλλογος συγκεντρώθηκε έξω από το γραφείο του, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Όπως λένε οι φοιτητές, ακόμη και πριν το 2010 κυκλοφορούσαν φήμες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, διακρίσεων και εκφοβισμού υποδεικνύοντας ως δράστη τον συγκεκριμένο καθηγητή, όμως οι αρμόδιοι δεν επέδειξαν ιδιαίτερη θέληση, προκειμένου να τον εμποδίσουν. Τουναντίον, μάλιστα, πήρε και προαγωγή.

Στο Πανεπιστήμιο, λοιπόν, έχει γίνει ΕΔΕ που διαβιβάστηκε στη Σύγκλητο που έδωσε εντολή να συσταθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα ο εν λόγω καθηγητής θα σταματήσει να διδάσκει μέχρι να συνεδριάσει το Πειθαρχικό.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση