HomeΚΡΗΤΗΚυκλοφοριακή Αγωγή για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Νικολάου

Κυκλοφοριακή Αγωγή για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Νικολάου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυκλοφορώ Συνειδητά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ενδιαφέρουσα δράση με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, πραγματοποίησε το πρωί της τετάρτης, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου, την Τροχαία Αγίου Νικολάου, την Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων & Μοτοσυκλετών Ν. Λασιθίου, τον Δ/ντη και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 2ου Δημοτικού, είχαν την δυνατότητα, οδηγώντας οι ίδιοι ηλεκτροκίνητα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα, που φιλοξενούνται στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης, να μάθουν και να κατανοήσουν βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφορίας.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, εξαίροντας την πρωτοβουλία του συλλόγου, σε δήλωση του ανέφερε :
“ξεκινά μια πραγματικά ενδιαφέρουσα δράση για τους μικρούς μαθητές, που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να διδάσκονται κυκλοφοριακή συμπεριφορά σ΄ ένα σωστά διαμορφωμένο χώρο, μέσω των εκπαιδευτικών εκδρομών που προγραμματίζουν τα σχολεία της περιοχής, έπειτα από συνεννόηση με με την Α/θμια Δνση Λασιθίου.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς η βιωματική εκπαίδευση σε κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, βοηθούν, ώστε τα σημερινά παιδιά και οι αυριανοί ενήλικες να αποκτήσουν την αίσθηση της σωστής κυκλοφορίας στους δρόμους”.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, τον Δ/ντη και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης, τον Υποδ/τη της Τροχαίας κ. Μανόλη Πασχαλάκη, τους εκπροσώπους της Ομάδας Τροχαίων Ατυχημάτων κ.κ. Σηφάκη Φάνη, Ντινιωτάκη Μανόλη, για την συνδρομή τους, καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών & Αυτοκινήτων & Μοτοσυκλετών κ. Αντώνη Στεφανάκη.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα από τις 7 έως τις 18 Ιουνίου, θα φιλοξενηθούν μαθητές δημοτικών σχολείων, απ΄ όλο τον δήμο Αγίου Νικολάου στο πάρκο κυκλοφοριακή αγωγής, στο πλαίσιο του προγράμματος “Κυκλοφορώ Συνειδητά”

Διαφήμιση
Διαφήμιση