HomeΚΡΗΤΗΠράσινο Σημείο Ανακύκλωσης αποκτά ο Άγιος Νικόλαος

Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης αποκτά ο Άγιος Νικόλαος

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκρίθηκαν από την Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο : “Πράσινο Σημείο” του Δήμου Αγίου Νικολάου στην θέση Σφουγγομάλι.

Το εν λόγω έργο, αφορά, ένα οριοθετημένο και κατάλληλα διαμορφωμένο – οργανωμένο από τον Δήμο χώρο, στον οποίο οι δημότες θ΄ αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως : χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθήσουν στην συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση με ευθύνη του Δήμου.  Επιπρόσθετα, ο Δήμος, θα τροφοδοτεί το έργο με τα προαναφερόμενα απόβλητα και κυρίως με ογκώδη απόβλητα & απόβλητα κήπων και πάρκων. Πρόκειται ουσιαστικά για χώρο συγκέντρωσης & αποθήκευσης ανακυκλώσιμων αποβλήτων και χρησιμοποιημένων αντικειμένων και εξοπλισμού, εν αναμονή υποβολής τους σε κάποια εργασία ανάκτησης ή επαναχρησιμοποίησης. Στον χώρο αυτό, μπορούν να γίνονται κάποιες προκαταρκτικές εργασίες, όπως χειροδιαλογή, διαχωρισμός, συμπαγοποίηση, τεμαχισμός και ανασυσκευασία.

“Με την κατασκευή του μεγάλου “πράσινου σημείου”,κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα για να κερδίσουμε το στοίχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της αποδοτικότερης διαχείρισης πόρων, δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προσθέτοντας ότι, τα “Πράσινα Σημεία” έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την εισαγωγή σύγχρονων ορθών πρακτικών στην καθημερινή συμπεριφορά των πολιτών και των φορέων, σε σχέση με τα απορρίμματα . Αποτελούν δε, όπως είπε, μια διεθνή και δοκιμασμένη πρακτική, που βασίζεται στην συμμετοχή των πολιτών. Ο κ. Ζερβός, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί όπως εξήγησε η συντονισμένη προσπάθεια των προηγούμενων ετών, αποδίδει καρπούς,  δίνοντας την δυνατότητα να υλοποιηθεί με υπευθυνότητα ο συνολικός σχεδιασμός του Δήμου.

Εξ άλλου όπως έκανε γνωστό, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Βάρδας, την μελέτη για την ωρίμανση του έργου κατασκευής του “Πράσινου Σημείου”, ετοίμασε ο ΕΣΔΑΚ, ενώ η αρμόδια Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Νικολάου, φρόντισε για την έγκυρη και γρήγορη εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων. Μάλιστα, υπάρχει – όπως ο ίδιος έκανε γνωστό – προγραμματισμός για την δημιουργία τριών ακόμα σημείων στις περιοχές : Ελούντα, Σίσι, Νεάπολη. “Πρόκειται – δήλωσε – για μια πρότυπη περιβαλλοντική υποδομή, που αποδεικνύει στην πράξη, ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον Δήμο μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση