HomeΚΡΗΤΗΝέο σοκ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Νέο σοκ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αναγκάζονται να πληρώνουν συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστό που φτάνει από 40 έως και 70% της τιμής του φαρμάκου.

Και αυτό συμβαίνει γιατί από τη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην κατηγορία των φαρμάκων που προστατεύονται από πατέντα και γι αυτό το λόγο δεν έχουν ακόμη αντίγραφο-γενόσημο.

“Από τις 14 του μήνα έχουμε μια καινούρια διάταξη που λέει φάρμακα τα οποία δεν έχουν γενόσημα, είναι πρωτότυπα φάρμακα, πληρώνει ο ασφαλισμένος εξολοκλήρου τη διαφορά της τιμής από την ασφαλιστική μέχρι την τιμή πώλησης. Παλιότερα τη διαφορά αυτή μοιραζόταν 50-50. Τώρα εξολοκλήρου βαρύνεται ο ασφαλισμένος. Παράδειγμα ένα φάρμακο για την ακράτεια το οποίο κοστίζει 37 ευρώ, να το αγοράσει κάποιος, πληρώνει ο ασφαλισμένος 23 ευρώ. Ένα άλλο παράδειγμα ένα φάρμακο για το νευροπαθητικό πόνο που κοστίζει 46 ευρώ, πληρώνει ο ασφαλισμένος 36 ευρώ. Είναι παρά πολλά τα χρήματα σε σχέση με τις προηγούμενες φορές», δηλώνει η γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Κάλλια Σκουλά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση