HomeHL-GreeceΑλλάζει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη Greek Mafia

Αλλάζει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη Greek Mafia

Τι αποφασίστηκε στις συσκέψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

GREEK MAFIA: Σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της προχωρά η ΕΛΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στις δύο συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αξιωματικοί από διάφορες Υπηρεσίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις. Σημειώνεται, ότι χθες (Δευτέρα) το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, στην εποχή που ξεκινά μετά την πανδημία, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

Όπως γράφει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος, «συνεργασία»… επέκτασης φατριών της GREEK MAFIA σε Αχαΐα και Κορινθία για διεύρυνση των εγκληματικών δραστηριοτήτων, με «αντιπρόσωπο» τον 39χρονο πυγμάχο Αναστάσιο Μπερδέση, εξετάζουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πίσω από το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του, χθες το πρωί στη Βάρη.

Εκτελέσεις μέρα μεσημέρι, δολοφονίες σε πολυσύχναστους δρόμους, μέσα σε καταστήματα, σε μέρες… γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία. «Γραφεία ενοικιάσεων εκτελεστών» με υψηλό δολοφονικό… κασέ χρησιμοποιούνται για τη «μείωση» των ομόσταυλων διεκδικητών του πακτωλού της Μυκόνου, για το «μαρκάρισμα» περιοχών και την αποδυνάμωση των εγκληματικών φατριών σε μία ΜΕΤΑ-LOCKDOWN εποχή. Σε μία 12ετία (2009-2021) έχουν εκτελεστεί περισσότερα από 45 συμβόλαια θανάτου και δεκάδες απόπειρες, εκ των οποίων τα 22 την τετραετία 2017-2021 και πέντε τους τελευταίους 5 μήνες! Σε 14 από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί πολεμικά καλάσνικοφ…

499 ονόματα

Το όνομα του πυγμάχου, που έφθασε ένα βήμα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, πριν η αθλητική του πορεία διακοπεί από τις παράνομες εμπλοκές του, ήταν ανάμεσα στα… 500 που εμπεριείχε το υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα. Αφορμή η δικογραφία που είχε σχηματισθεί από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών τον Ιούνιο του 2015 και τη σύλληψη 10 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και ο 39χρονος Αναστάσιος Μπερδέσης. Η εγκληματική οργάνωση παρείχε, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, προστασία σε 26 καταστήματα στις περιοχές του Παγκρατίου, των Αμπελοκήπων, του Γαλατσίου, του Ν. Φαλήρου, των Σεπολίων, της Παλλήνης και του Ξυλοκάστρου, έναντι οικονομικού αντιτίμου που κυμαινόταν από 200 έως 600 ευρώ μηνιαίως. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων κατέθεταν ότι έδιναν τα χρήματα ακόμη και μέσω… ταχυδρομικών επιταγών από το 2008. «Αρχηγός» φερόταν ένας 48χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν μαζί με τον Βασίλη Στεφανάκο (δολοφονήθηκε το 2018), έναν έγκλειστο φυλακών και έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο, πρωταγωνιστικά μέλη της GREEK MAFIA, και διέδιδε ψευδώς στους καταστηματάρχες ότι λειτουργεί κατ’ εντολήν τους.

Η εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας σκιαγραφείτο σε εκείνη τη δικογραφία, είχε σκοπό την επέκτασή της σε καλοκαιρινά καταστήματα σε Ξυλόκαστρο, Κιάτο αλλά και Πάτρα και για το πετύχουν συνεργάστηκαν με τον Αναστάσιο Μπερδέση, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως μέλος ομάδας μπράβων στην περιοχή της Πάτρας, με αρχηγό τον Ανδρέα Παΐζη, γνωστός ως «Λιοντάρι», ο οποίος δολοφονήθηκε στις 14 Απριλίου 2005 μετά από τηλεφώνημα-«παγίδα». Για την υπόθεση του 2015, ο 39χρονος πυγμάχος είχε αθωωθεί.

14 σφαίρες

Ο 39χρονος Τάσος Μπερδέσης το πρωί της Δευτέρας έκανε την καθιερωμένη προπόνησή του, σε πυγμαχικό σύλλογο στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη. Λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί για άγνωστο λόγο πήγε στο αυτοκίνητό του και άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού. Τότε ήταν που προσέγγισε ένα γκρι τζιπ, ο συνοδηγός φαίνεται να κατέβηκε από το όχημα και πυροβόλησε 14 φορές με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον του στόχου, πλήττοντας θανάσιμα το θύμα στο στήθος και το κεφάλι. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξετάζουν τις τηλεφωνικές επαφές, τα μηνύματα και τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες 10 ημέρες ο 39χρονος πυγμάχος. Αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν το όχημα των δραστών, εξετάζουν πρόσφατες δηλώσεις κλοπών και «καμένων» οχημάτων τέτοιου τύπου, ενώ έχουν προβεί στις διαδικασίες άρσης τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν τις «εμπλοκές» του 39χρονου, του είχαν αποδώσει ρόλο «περιφερειακού» μέλους κυκλωμάτων εκβιαστών, ενώ είχαν διαπιστώσει ότι το χρονικό διάστημα προ καραντίνας έκανε συνοδείες ασφαλείας επισήμων και ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στις εισόδους νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

eleftherostypos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση