HomeΚΡΗΤΗΣυλλαλητήριο την Πέμπτη από τους εκπαιδευτικούς

Συλλαλητήριο την Πέμπτη από τους εκπαιδευτικούς

Στις 18:30 στην πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συλλαλητήριο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση καλούν τα μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τους εκπαιδευτικούς του Νομού.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Απογευματινό Συλλαλητήριο, ώρα 18:30 πλ. Ελευθερίας

Tο αντεργατικό νομοσχέδιο, που τέθηκε σε «προσχηματική» διαβούλευση από την Κυβέρνηση με σκοπό να κατατεθεί στη Βουλή, αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δε θα δεχτούν ένα νομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, που καταργεί το δικαίωμα της απεργίας και προσφέρει «δώρο» στους εργοδότες τις απλήρωτες υπερωρίες. Το νομοσχέδιο αυτό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας.

Παράλληλα, μέσω του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά και στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας). Αντί να ενισχυθεί το Σ.ΕΠ.Ε. με ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικές υποδομές και μέσα αποτελεσματικής παρέμβασης για να παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων των εκατομμυρίων εργαζομένων της χώρας μας, αποκόπτεται από το φυσικό του φορέα που είναι το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου ο Υπουργός να απεμπολήσει τις πολιτικές του ευθύνες στην προστασία της εργασίας.

Στη χώρα μας όπου κυριαρχούν σήμερα η ανεργία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ένα σχέδιο νόμου για εντατικοποίηση της εργασίας, όπου ο εργαζόμενος θα υποκύπτει με «νόμιμο τρόπο» στη βία της ατομικότητας του εργοδότη και θα δουλεύει υπερωριακά χωρίς αμοιβή, χωρίς ανάπαυση τις Κυριακές και αργίες, με εμπόδια στη συνδικαλιστική του δράση και εκπροσώπηση και χωρίς καμία πολιτική ευθύνη στον έλεγχο της προστασίας των εργασιακών σχέσεων και εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου συμμετέχουν και καλούν, όλες και όλους, στο απογευματινό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, στην πλατεία Ελευθερίας και ώρα 18:30.

Όλοι Μαζί να παλέψουμε ώστε να μην περάσει αυτός ο εργασιακός οδοστρωτήρας δικαιωμάτων και κατακτήσεων του εργατικού κινήματος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση