HomeHL-9Διοικητής ΠΑΓΝΗ – 44χρονη: «Μίλησα μαζί της τη μέρα που ήρθε στο νοσοκομείο-Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτή την εξέλιξη»

Διοικητής ΠΑΓΝΗ – 44χρονη: «Μίλησα μαζί της τη μέρα που ήρθε στο νοσοκομείο-Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτή την εξέλιξη»

Εξιτήριο για τη 47χρονη που υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη θλίψη του για τον θάνατο της 44χρονης στην Κρήτη, η οποία υπέστη θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της, εξέφρασε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, τονίζοντας πως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν πολύ σοβαρό και δεν άφηνε παρά ελάχιστες ελπίδες.

«Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό. Είχε ελάχιστες ελπίδες» είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, σχετικά με τον θάνατο της 44χρονης.

«Απ’ όσο γνωρίζω είναι ο μοναδικός θάνατος στη χώρα μας που συνδέεται με το εμβόλιο. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου, της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού στην οικογένεια. Μίλησα μαζί της τη μέρα που ήρθε στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτή την εξέλιξη» τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Χαλκιαδάκης.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως έχει μιλήσει και με τον σύζυγο της, ο οποίος μάλιστα όχι μόνο δεν είναι από τους αρνητές του εμβολιασμού, αλλά αντίθετα προσπαθούσε να πείσει και όσους είχαν ενδοιασμούς ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν.

«Τον είδα τον σύζυγο πριν το τραγικό συμβάν, είχα μιλήσει μαζί του. Δικαίως έχει το παράπονο και η οικογένειά του, «γιατί σε αυτούς;». Όχι μόνο δεν ήταν από τους αρνητές του εμβολιασμού, αλλά έκανε και προπαγάνδα υπέρ του εμβολίου. Πήγαινε από σπίτι σε σπίτι να πείσει τον κόσμο» δήλωσε.

Σήμερα το τελευταίο αντίο

Στο μεταξύ,  το τελευταίο αντίο λένε σήμερα στην 44χρονη, στις 4 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι στη Λοχριά Ρεθύμνου, τον τόπο καταγωγής της.

Ο τραγικός επίλογος για τη 44χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Κρήτη γράφτηκε τη Δευτέρα.

«Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της AstraΖeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν  για τον θάνατο της γυναίκας μου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Βαθιά συλλυπητήρια από τη Μαρία Θεοδωρίδου

«Να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη που έφυγε από τη ζωή του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωση με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca», τόνισε χθες, η Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Το χρονικό της τραγικής κατάληξης

Η 44χρονη που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca έδινε τη δική της μάχη από τις 12 Μαΐου, όμως δυστυχώς παρά τις προσευχές όλων δεν τα κατάφερε.

Το πρωί της Δευτέρας οι γιατροί ενημέρωσαν τα συγγενικά της πρόσωπα ότι επήλθε ο εγκεφαλικός θάνατος και ξεκίνησαν την αποσωλήνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 6 Μαΐου, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Επτά μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στις 12 Μαΐου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Στη συνέχεια ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία, και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Μάλιστα εδώ και ημέρες τα παιδιά της 44χρονης είχαν ενημερωθεί από τον πατέρα τους και από ψυχολόγο για την άσχημη κατάσταση της υγείας της μητέρας τους. Έγραψαν μάλιστα και ένα γράμμα, με όλα τα αναπάντητα ερωτήματα και το παρέδωσαν στον πατέρα τους. Εκεί αποτυπώνουν τις παιδικές απορίες τους μιας και μόλις πριν από λίγα 24ωρα η ίδια η μητέρα τους, τους επιβεβαίωνε ότι θα επιστρέψει υγιής στο σπίτι.

Τα λόγια του συζύγου

Εν τω μεταξύ, συγκλόνισε με τα λόγια του, ο σύζυγός της άτυχης 44χρονης Γλυκερίας η οποία έφυγε από τη ζωή μετά τη μάχη που έδωσε λόγω της θρόμβωσης που υπέστη μετά τον εμβολιασμό της με εμβόλιο της AstraZeneca:

«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το astra zeneka.

Η γυναίκα μου πέθανε «τοις κείνων ρημασι πειθόμενοι», ζώσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για την δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astra zeneka σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζέλειου και του ΠΑΓΝΗ.

Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν».

Καλά τα νέα με τη 47χρονη

Την ίδια στιγμή, θετικά εξελίσσεται η πορεία της υγείας της 47χρονης στο Ηράκλειο, η οποία υπέστη θρόμβωση, μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Η γυναίκα θα λάβει σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση