HomeΕΛΛΑΔΑΨηφιακό πιστοποιητικό: Εκδόθηκε η ΠΝΠ, ποια στοιχεία θα συμπεριλαμβάνει

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Εκδόθηκε η ΠΝΠ, ποια στοιχεία θα συμπεριλαμβάνει

Θα περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα ζητήματα που αφορούν το ψηφιακό πιστοποιητικό ρυθμίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε.

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 περιέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό, το αποτέλεσμα των τελευταίων ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid – test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό κατά περίπτωση» σημειώνεται στην τροπολογία.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ποια στοιχεία θα συμπεριλαμβάνει

Στο πιστοποιητικό θα περιέχονται προσωπικά δεδομένα,. Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας, gov.gr, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ μας.

Θα περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή, για την προστασία του από τυχόν πλαστογράφηση, και τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες, όπως όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, είδος εμβολίου, ημερομηνία εμβολιασμού και θα πιστοποιεί:

  • Οσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως
  • Οσους έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών
  • Οσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει από COVID

Η ελληνική εκδοχή του πιστοποιητικού παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σαρλ Μισέλ. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σκοπός δεν είναι να διχάσουμε τους πολίτες, αλλά το ψηφιακό πιστοποιητικό δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία ταχεία ταξιδιωτική λωρίδα, που θα κάνει το ταξίδι ευκολότερο, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση