HomeΕΛΛΑΔΑAegean: Εμφαση στην περιφέρεια στο ξεκίνημα της σεζόν

Aegean: Εμφαση στην περιφέρεια στο ξεκίνημα της σεζόν

Σε ένα υψηλού ανταγωνισμού περιβάλλον, άρχισαν οι πρώτες απευθείας πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας από το Παρίσι, τη Ζυρίχη και τη Στουτγάρδη προς τις τρεις βάσεις της εταιρείας σε Κέρκυρα, Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναθέρμανση της υποτονικής μέχρι πρότινος ζήτησης καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τους παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι η ταξιδιωτική κίνηση θα τονωθεί έτι περαιτέρω από τα μέσα Ιουνίου, κάτι που θα θέσει τις βάσεις για μία χρονιά τουριστικά καλύτερη -υπό προϋποθέσεις- από το 2020.

Ενδεικτικός του ενδιαφέροντος των τουριστών είναι ο ρυθμός των προκρατήσεων, που έχει αρχίσει να ανεβάζει ταχύτητα, μετά από ένα διάστημα στασιμότητας και μειωμένου πτητικού έργου από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών.

Η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Μύκονος και η Σαντορίνη οδηγούν μέχρι στιγμής την κούρσα της ζήτησης σε μία χρονιά ιδιαίτερης σημασίας για την επαναφορά του ελληνικού τουρισμού σε αναπτυξιακή τροχιά.

Εμφαση στην περιφέρεια

Σε αυτό το απαιτητικό και υψηλού ανταγωνισμού πλέον περιβάλλον, ξεκίνησαν και οι πρώτες απευθείας πτήσεις της Aegean από το Παρίσι, τη Ζυρίχη και τη Στουτγάρδη προς τις τρεις βάσεις της εταιρείας σε Κέρκυρα, Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης.

Το πρόγραμμα της εταιρείας για τα τρία αυτά νησιά τη φετινή τουριστική περίοδο, περιλαμβάνει τόσο προγραμματισμένες όσο και ναυλωμένες πτήσεις σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Κρήτη: Με 10 αεροσκάφη συνολικά από τις βάσεις της σε Ηράκλειο και Χανιά, η Aegean θα πραγματοποιεί 49 απευθείας δρομολόγια σε 22 χώρες του εξωτερικού.

Κέρκυρα: Από τη νέα βάση της στην Κέρκυρα, η Αegean θα συνδέει το νησί των Φαιάκων με τις αγορές της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ρωσίας, μόλις αποκατασταθεί η διασυνδεσιμότητα των δύο χωρών, καθώς και με τις αγορές της Σλοβακίας, της Αρμενίας, αλλά της Σλοβενίας μέσω της Ζακύνθου.

Ρόδος: Με 31 δρομολόγια θα συνδέει στο εξής η Aegean το νησί των Ιπποτών με τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Ελβετία, το Ισραήλ και η Ρουμανία. Παράλληλα, πραγματοποιούνται ήδη με αυξημένες συχνότητες τα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Καστελλόριζο.

Πηγές της αγοράς, μάλιστα, εκτιμούν ότι ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών που τελικά θα επιλέξουν τα συγκεκριμένα νησιά το φετινό καλοκαίρι, θα τα αναδείξει σε βασικούς παράγοντες ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον ευρύτερο σχεδιασμό της Αegean για περισσότερα απευθείας δρομολόγια από τις αγορές του εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διαθέτει 7 περιφερειακές βάσεις, εκ των οποίων οι 3 είναι νέες (Κέρκυρα, Μύκονος, Σαντορίνη), με συνολικά περισσότερα από 100 τακτικά δρομολόγια.

Ο κόμβος της Αθήνας
Την ίδια στιγμή, η εταιρεία, επενδύοντας και στον κόμβο της Αθήνας, αυξάνει τις συχνότητες για τα τακτικά δρομολόγια με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μέσω του οποίου τα νησιά διασυνδέονται με όλο το δίκτυο της εταιρείας που εξυπηρετεί περισσότερους από 100 προορισμούς.

Με τα δρομολόγια αυτά από και προς τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού η Aegean στηρίζει έμπρακτα τον τουρισμό των νησιών και του ευρύτερου δικτύου της περιφέρειας, με ορίζοντα τη δυναμική επανεκκίνηση των ταξιδιών και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και απώτερο στόχο τη συμβολή της στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση