HomeHL-WorldΗΠΑ: Γυναίκα ξυλοφόρτωσε αεροσυνοδό και της έσπασε δύο δόντια

ΗΠΑ: Γυναίκα ξυλοφόρτωσε αεροσυνοδό και της έσπασε δύο δόντια

Αγνόησε επανειλημμένως τις τυπικές οδηγίες πτήσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επεισοδιακή ήταν η πτήση Σακραμέντο- Σαν Ντιέγκο των αμερικανικών αερογραμμών «Southwest Airlines» της 23ης Μαίου.

Μία επιβάτιδα με άγριες διαθέσεις συνελήφθη και κατηγορείται ότι γρονθοκόπησε μια αεροσυνοδό και της έσπασε δύο δόντια όταν της έκανε επανειλημμένως συστάσεις, όπως το να κλείσει το τραπεζάκι και να φορέσει τη ζώνη της.

Η αεροπορική εταιρεία απαγόρευσε στην άγρια επιβάτις να ταξιδέψει εκ νέου σε πτήση της, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Το βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, όπως και το ΒΒC και το NBC News, δείχνει την αναστάτωση που προκλήθηκε όταν η επιβάτις σηκώθηκε από τη θέση της κι άρχισε να χτυπά στο πρόσωπο την αεροσυνοδό.

Η ξανθιά αεροσυνοδός εμφανίζεται με αίματα στο πρόσωπο ενώ η επιβάτις στη συνέχεια συνελήφθη και τις απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Από την πλευρά του, ο Κρις Μάιντς, εκπρόσωπος των «Southwest», δήλωσε στο δίκτυο «NBC News » ότι ενημέρωσε την Βιβιάνα Κουινονέζ ότι πλέον της απαγορεύτηκε να πετάξει ξανά με τις αμερικανικές αερογραμμές.

Σύμφωνα με μάρτυρες της πτήσης , η 28χρονη Κουινονέζ άρχισε να ξυλοφορτώνει την αεροσυνοδό αφότου της είπε να φορέσει τη ζώνη της και να κλείσει το τραπεζάκι. Η επιβάτις «αγνόησε επανειλημμένως τις τυπικές οδηγίες πτήσης και έγινε βίαιη λεκτικά και σωματικά κατά την προσγείωση», υποστήριξε από την πλευρά της η αεροσυνοδός.

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, η αεροσυνοδός διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Scripps Memorial Hospital» για εξετάσεις και νοσηλεία. Η επιβάτις συνελήφθη με κατηγορίες πρόκλησης σοβαρού σωματικού τραυματισμού και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Κράτησης «Las Colinas».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Μεταφορών των ΗΠΑ , έγραψε σε επιστολή του ότι η αεροσυνοδός δέχτηκε σοβαρή επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να χάσει δύο δόντια .

Σύμφωνα με το BBC, επεισόδια όπως αυτό, συμβαίνουν όλο και συχνότερα εν μέσω πανδημίας. Το 2021, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας ( FAA) δέχτηκε περίπου 2.500 αναφορές για «κακή συμπεριφορά» από επιβάτες, σε σχέση με τις 100-150 (αναφορές ) μιας συνηθισμένης χρονιάς.

Τα περισσότερα από τα περιστατικά είχαν να κάνουν με την υποχρεωτικό χαρακτήρα της μάσκας στη διάρκεια της πτήσης. Περίπου 1.900 επιβάτες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την ομοσπονδιακή εντολή για μάσκα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση