HomeHL-CultureΟ Τάσος Χαλκιάς για την… αυλαία στα θέατρα: «Αυτό δεν σημαίνει τίποτα»

Ο Τάσος Χαλκιάς για την… αυλαία στα θέατρα: «Αυτό δεν σημαίνει τίποτα»

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος της Σίσσυς Χρηστίδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον καναπέ του «Έλα χαμογέλα» βρέθηκε ο Τάσος Χαλκιάς το μεσημέρι του Σαββάτου. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του πολιτισμού και το ανέβασμα, εκ νέου, παραστάσεων μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Τάσος Χαλκιάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στον χώρο μας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με το να τηρηθούν τα πρωτόκολλα. Ακόμα και το περσινό καλοκαίρι που ανοίξαν τα θέατρα και λειτουργήσαν κατά κάποιον τρόπο, έγιναν κάποιες περιοδείες έστω και περιορισμένες, όχι μόνο δεν υπήρξε ένα κρούσμα από τον χώρο του θεάτρου αλλά δεν έγινε το παραμικρό ευτράπελο επί του θέματος. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Λειτουργούσαμε κανονικά. Με το 30%, με το 50%, με το 65%, με όποιον τρόπο μας είπαν, λειτουργήσαμε. Το θεωρώ εγκληματικό που έμειναν τόσο καιρό κλειστά τα θέατρα».

Όταν, ωστόσο, η Σίσσυ Χρηστίδου θέλησε να προβάλει πως τώρα «ανοίγουν ξανά τα θέατρα», ο καλλιτέχνης δεν μπόρεσε να κρύψει την αντίθετη του άποψη. «Αυτό θέλω να το διευκρινήσω λιγάκι γιατί μάλλον αυτοί που νομίζουν ότι γνωρίζουν τον πολιτισμό, ακόμα και που είναι στα πολιτισμικά γραφεία, έχουν την εντύπωση ότι η αυλαία είναι κάποια κουρτίνα που την τραβάς και ανοίγει. «Ανοίγουν τα θέατρα» δεν σημαίνει τίποτα. Για να ανοίξουν τα θέατρα και να παράξουν παραστάσεις πρέπει να υπάρξει ένας δυνατός χρόνος προετοιμασίας. Να γνωριστούμε πάλι εμείς οι συνάδελφοι, γιατί έχουμε χαθεί μεταξύ μας, ποιοι είμαστε και ποιοι δεν είμαστε, με ποιους θα παίξουμε, τι έργο θα ανεβάσουμε, να αρχίσουμε τις πρόβες και να το ετοιμάσουμε». Παράλληλα, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη συνέχιση του καθημερινού σίριαλ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» στην ΕΡΤ1.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση