HomeΚΟΣΜΟΣΕπίσκεψη Τσαβούσογλου:  – Αν κάτι πρέπει να απαντηθεί, θα απαντηθεί

Επίσκεψη Τσαβούσογλου:  – Αν κάτι πρέπει να απαντηθεί, θα απαντηθεί

Ψυχραιμία στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ψυχραιμία και ετοιμότητα επικρατεί στην Αθήνα, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα που ξεκινά με ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Ο Τσαβούσογλου θα φτάσει στην Αλεξανδρούπολη αεροπορικώς το πρωί της Κυριακής και θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου και θα συναντήσει στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας στο Τουρκικό Προξενείο. Δεν θα επισκεφτεί πάντως την Ξάνθη.

Μετά την Κομοτηνή, ο Τσαβούσογλου θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου στις 8 το βράδυ για το δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και με θέα την Ακρόπολη.

Το πρωί της Δευτέρας θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, θα ακολουθήσουν οι επίσημες επαφές με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών και θα γίνουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο χωρίς ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η ατζέντα Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος αξιωματούχος αναμένεται να θέσει θέματα που αφορούν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, το προσφυγικό, των «Γκιουλενιστών» που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες και μετ’ επιτάσεως ζητεί την έκδοσή τους και το λεγόμενο μειονοτικό. Χαμηλά στην ατζέντα θα βρίσκεται το Κυπριακό καθώς η διάσταση απόψεων είναι μεγάλη.

Οι επαφές Τσαβούσογλου στην Αθήνα έχουν σημασία και ενόψει συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή Ερντογάν να ψάλλει στίχους από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, δεν βοηθούν το κλίμα.

Υψηλόβαθμό στέλεχος του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε στον ΣΚΑΪ ότι θα παρακολουθούν από το πρωί την εξέλιξη της επίσκεψης Τσαβούσογλου στη Θράκη με ψυχραιμία και ετοιμότητα.

«Αν ειπωθεί κάτι που πρέπει να απαντηθεί, θα απαντηθεί», ανέφερε η ίδια πηγή και θύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα θέτει ζητήματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή η μουσουλμανική μειονότητα. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα και θα επιλέξει εάν θα πρέπει να ανεβάσει τους τόνους.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση