HomeHL-9Απογοητευτική η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές – 70% πτώση στα ταμεία των Δήμων

Απογοητευτική η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές – 70% πτώση στα ταμεία των Δήμων

Κάποιες επιχειρήσεις αναμένεται να ανοίξουν από Ιούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απογοητευτική είναι η εικόνα που συναντά κανείς στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης. Οι δρόμοι είναι άδειοι και από αυτοκίνητα και από τουρίστες. Στα σοκάκια της Χερσονήσου και των Μαλίων ελάχιστοι είναι εκείνοι που τα διαβαίνουν και από αυτούς στην πλειοψηφία τους ντόπιοι. Τα καταστημάτων που, προ κορωνοϊού εποχή, θα ήταν στολισμένα και φωταγωγημένα έτοιμα να υποδεχτούν τους πελάτες τους, τώρα, λίγες μόλις ημέρες πριν μπει ο Ιούνιος οι πόρτες τους είναι ερμητικά κλειστές.
pxl_20210523_125107885
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων και την άφιξη των ελάχιστων έως τώρα τουριστών, κάποιοι επιχειρηματίες δειλά δειλά ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το άνοιγμα τους. Κάποιοι άλλοι γνωρίζοντας ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα θυμίζει σε τίποτα με εκείνο του 2019 δεν έχουν καν μπει στο κόπο να βάλουν το κλειδί στην πόρτα τους.
Η κατάσταση μόνο πόνο και θλίψη προκαλεί όχι μόνο για τους επιχειρηματίες αλλά και σε όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό.

Τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα σε Χερσόνησο και Μάλια

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο, τα περισσότερα καταστήματα θα ανοίξουν τέλη Ιουνίου. Ελάχιστοι είναι οι επιχειρηματίες που έχουν ήδη ανοίξει τις επιχειρήσεις τους καθώς δεν υπάρχει κινητικότητα.
«Στα τέλη Ιουνίου θα έχουμε πλήρη εικόνα για τα καταστήματα που πρόκειται να ανοίξουν. Ευελπιστούμε ότι Ιούλιο και Αύγουστο θα υπάρξει τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας και θα μπορέσουμε να πάρουμε μία ανάσα. Σίγουρα δεν θα δούμε τον τουρισμό που είχαμε την εποχή προ κορωνοϊού ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανακάμψουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά στο cretapost ο κ.Σέγκος.

70% πτώση των εσόδων στα ταμεία των Δήμων

Η μη άφιξη τουριστών, η μειωμένη κίνηση στις τουριστικές περιοχές και τα λιγοστά καταστήματα που έχουν ανοίξει έχει ως αποτέλεσμά μειωμένα έσοδα όχι μόνο για τους επιχειρηματίες αλλά για το σύνολο της οικονομίας του νησιού καθώς συμπαρασύρει και άλλους τομείς.
Οι δήμοι στις τουριστικές περιοχές πέρυσι είδαν μειωμένα έσοδα στα ταμεία των Δήμων τους. Κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος .
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η μείωση αυτή θα είναι της τάξεως του 60% με 80% με αποτέλεσμα έργα που είχαν προγραμματιστεί από τα έσοδα αυτά να μπουν στο συρτάρι.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ο δήμος θα έχει έσοδα μειωμένα κατά 70%. Πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα για τον Δήμο καθώς έργα που ήταν ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα δυστυχώς δεν θα γίνουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση