HomeHL-TOPΟργή και πόνος για την 11χρονη Ιωάννα – Τι προβληματίζει τις αρχές

Οργή και πόνος για την 11χρονη Ιωάννα – Τι προβληματίζει τις αρχές

Σήμερα η κηδεία - Οι πρώτες δηλώσεις της μητέρας της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οργή και πόνος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην τοπική κοινωνία των Χανίων εξαιτίας του τραγικού θανάτου που βρήκε η 11χρονη Ιωάννα.

Η μικρή Ιωάννα είχε φύγει από το σπίτι της το βράδυ της Τρίτης με την μητέρα της να δηλώνει την εξαφάνισή της. Τελικά, το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε νεκρή στη βραχώδη περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Μητέρα 11χρονης: «Η Ιωάννα μου έγινε ένας άγγελος»

Λίγες ώρες πριν από την κηδεία του παιδιού της, η μητέρας της 11χρονης Ιωάννας μιλάει για όλους και για όλα.

«Το παιδί μου τώρα έχει γίνει ένας άγγελος και από εκεί ψηλά που βρίσκεται θα με προστατεύει» λέει αρχικά η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας στην εκπομπή T Live με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha και περιέγραψε τα εφιαλτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Από τη στιγμή που η κόρη της εξαφανίστηκε μέχρι την ώρα που εντοπίστηκε νεκρή από πυροσβέστη.

«Το παιδί έφυγε για μια βόλτα το βράδυ της Τετάρτης και όταν άρχισαν να περνούν οι ώρες βγήκα για να την ψάξω. Την έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε. Δεν ήταν κλειστό και έτσι πίστευα πως η Ιωάννα βρισκόταν κάπου και το είχε στο αθόρυβο. Επέστρεψα κάποια στιγμή σπίτι καθώς πίστευα πως η Ιωάννα θα είχε γυρίσει. Την επόμενη μέρα το πρωί πήγα στην αστυνομία και δήλωσα την εξαφάνιση».


Οι έρευνες των αρχών

Από την πρώτη αυτοψία που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές αλλά και ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας διαπιστώθηκε πως ο θάνατός της μικρής Ιωάννας δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας εγκληματικής ενέργειας.

Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης στο cretapost  «Έχει αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια, αυτή είναι και η άποψη του ιατροδικαστή. Εξετάζονται τα αίτια της πτώσης».

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για το αν πρόκειται για τραγικό δυστύχημα ή αυτοκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κατά την αυτοψία στο σημείο δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος που να αποδεικνύει πως η 11χρονη γλίστρησε στο γκρεμό ενώ έπεσε στα βράχια με τα πόδια.

Οι πρώτες αναφορές από την αυτοψία του ιατροδικαστή δείχνουν πως το μικρό κορίτσι φέρει πολλαπλά τραύματα στα κάτω άκρα καθώς και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η τελευταία βόλτα και η σακούλα με τα… γαριδάκια

Η 11χρονη Ιωάννα έφυγε το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι της για να πάει να αγοράσει διάφορα πράγματα από το σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, στις 8 το βράδυ κάμερα ασφαλείας της περιοχής των Χανίων δείχνει το μικρό κορίτσι να περπατά στο δρόμο κρατώντας μία σακούλα από σούπερ μάρκετ και να κατευθύνεται προς τους Αγίους Αποστόλους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές βρήκαν στην κορυφή του γκρεμού απ’ όπου φαίνεται ότι έπεσε η 11χρονη άδεια σακουλάκια από γαριδάκια καθώς και τα προσωπικά της είδη.

Ατύχημα ή δυστύχημα: Τι προβληματίζει τις αρχές

Οι αρχές ερευνούν όλα τα σενάρια για τις συνθήκες του θανάτου της άτυχης Ιωάννας. Μάλιστα έχουν δώσει βάρος στο οικογενειακό της περιβάλλον αλλά και στις κινήσεις της 11χρονης από την ώρα που έφυγε από το σπίτι μέχρι και τη στιγμή που έπεσε από τον γκρεμό.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως το επικρατέστερο σενάριο είναι η αυτοχειρία ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις με τις αρχές να προχωρούν τις έρευνες με πολύ προσεκτικά βήματα.

Η 11χρονη Ιωάννα ζούσε, μαζί με τα δύο αδέρφια της, με την μητέρα της καθώς οι γονείς της είχαν χωρίσει και δεν είχαν καλές σχέσεις. Μάλιστα, στο παρελθόν η μητέρα της είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του πατέρα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πατέρας της ήταν γνώριμος των αρχών καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές εξαιτίας βίαιας συμπεριφοράς.

Αποχαιρέτησαν την 11χρονη Ιωάννα

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης παίχτηκε η τελευταία πράξη του… δράματος για την 11χρονη Ιωάννα.

Φίλοι και συγγενείς απηύθυναν το τελευταίο «αντίο» στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση