HomeΕΛΛΑΔΑ«Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής» κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αναπληρωτή Καθηγητή Αλέξανδρου Τσαδήρα

«Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής» κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αναπληρωτή Καθηγητή Αλέξανδρου Τσαδήρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυκλοφόρησε με τίτλο «Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής» το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Τσαδήρα, Αναπληρωτή Καθηγητή και Ακαδημαϊκού Υπεύθυνου στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Το βιβλίο των εκδόσεων Σάκκουλα καλύπτει ένα βιβλιογραφικό κενό, αφού πρόκειται για το πρώτο βιβλίο με θέμα τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή στον ελληνόφωνο χώρο, και είναι επίκαιρο, διότι φέτος συμπληρώνονται εικοσιπέντε έτη από τη δημιουργία αυτού του θεσμού.

11111111111111Ο συγγραφέας παρουσιάζει τα κυριότερα θέματα που σχετίζονται με τη θεσμική παρουσία και λειτουργία του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, του ανεξάρτητου αυτού μηχανισμού εξωδικαστικής απόδοσης διοικητικής δικαιοσύνης, στο πολιτικό και νομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λειτουργία η οποία εγείρει διαχρονικά μία σειρά από σημαντικές προκλήσεις.

Στόχος της μονογραφίας είναι να ενισχύσει τη σχετική βιβλιογραφία που αναπτύσσεται συνεχώς σε έκταση, βάθος και πολυπλοκότητα, να προσφέρει ουσιαστικά στον σχετικό ακαδημαϊκό διάλογο και να εξοπλίσει τον αναγνώστη με τη γνώση που απαιτείται προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθεί το πλήρες φάσμα των κρισιμότερων θεμάτων που σχετίζονται με την λειτουργία του θεσμού αυτού.

oooooooooooooooooooo

Το βιβλίο καλύπτει τις σημαντικότερες πολιτικές, νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις που έχουν επηρεάσει το έργο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή από το 1995 μέχρι και το 2020.

Το συγγραφικό πόνημα του Δρα Αλέξανδρου Τσαδήρα είναι το πρώτο νομικού περιεχομένου που εκδίδει μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και συμβάλλει στην προσπάθεια να καταστεί το Ίδρυμα ένα αξιόλογο κέντρο παραγωγικής νομικής παιδείας.

Αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό βοήθημα για δικηγόρους, ακαδημαϊκούς, εν γένει νομικούς, φυσικά και νομικά πρόσωπα που επιδιώκουν Ενωσιακή χρηματοδότηση, θεσμούς εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, εθνικούς διαμεσολαβητές και κάθε ενδιαφερόμενο για ζητήματα του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση